Esperanto sommarsatsar och Omakase köttslöjd lägger ner
Dim sum på Esperantos sommarkrog.
Dim sum på Esperantos sommarkrog.

Sushikock satsar på kinesisk mat i sommar

Krog 

Sayan Isaksson och hans gäng på Michelinkrogen Esperanto lägger ner verksamheten över sommaren. Men ligger absolut inte på latsidan. Istället öppnar de pop-upkrogen Dim Sum(mer) Palace.

ANNONS

När det är sommar stänger flera finkrogar ner verksamheten för en välbehövlig semester. Men inte Esperanto. De gör som de alltid brukar göra och kör en sommarrestaurang. Den här gången är temat, Dim sum, kantonesiska smårätter.

– Tanken med vår sommarsalong har alltid varit att tolka ett tema, en matkultur eller en gastronomisk inriktning; att bryta ut från vår egen vardag för att lära och fascineras av ett för oss nytt språk, säger delägaren och kökschefen Sayan Isaksson. 

Inget mer Omakase köttslöjd

Dim-Sum(mer) Palace kommer att ha öppet tisdag till lördag mellan den 27 juni – 29 juli. Samma vecka, 22 juni är sista chansen att äta på Omakase Köttslöjd, någonsin. På sin sagt skriver ägarna att restaurangen går i graven. Eller åtminstone namnet. Efter sommaren kommer restaurangen heta Flickan och öppnar 3 augusti.

Dim-Sum(mer) Palace kommer att ha öppet tisdag till lördag mellan den 27 juni – 29 juli. 

Våra bästa helgtips direkt 
i mejlen – varje fredag!

Läs fler krogartiklar

Drinken

Veckans drink: Midtown Limits

Krog

Mitt i byggarbetsplatsen – ny italiensk krog

Köttmacka
Krogtest

I köket käkar du finfint till fyndpris

Frida Ronge
Krog

Frida Ronge prisad på restauranggala

Krog

Hökarängens ”kaxigaste man” kommer till stan

Het paella med bläckfisk
Krogtest

Spanjorskan kan konsten att grilla bläckfisk