Hittar din position
Snart klart
Laddar recensioner
Snart klart
Allt om Stockholm
Din bästa Stockholmsguide

Nu gör Sveriges argaste korvgubbe succé live

Han kallar sina kunder idioter, och sänder allt live inför tusentals tittare på Facebook.
Möt Jesper Levin – Sveriges argaste korvgubbe.
– Varför man gillar mig? Ja du, folk är dumma i huvudet, säger han.

En berusad man beställer korv i Gamla Stan och klagar otåligt på att det tar lång tid.
– Vänta tills du får maten, säger korvgubben.
– Men sköt ditt jävla jobb, svarar mannen.
– Dra åt helvete med dig, säger korvgubben och kastar pengarna på den besvikna kunden.
Klippet på Youtube har fått nära 200 000 visningar sedan det lades ut i augusti och är en av hundratals videos där en till synes helt vanlig korvgubbe  skäller ut otrevliga, överförfriskade eller spyfärdiga (av att ha testat hans rekordstarka chilikorv) kunder.
Vem är då ”Sveriges argaste korvgubbe”, eller ”Harakiri-mannen” som han även kallas? Jesper Levin, 43 år och ensamstående pappa till två barn skulle det visa sig.
– När jag inte är på jobbet är jag pappa, säger han.

Sänder live från korvvagnen

Svenska folket känner dock Jesper Levin som en helt annan person än familjemannen. Sedan april i år har man kunnat följa ”Harakiri-mannen”  direkt från korvvagnen i Gamla Stan via Facebook. Där delar han ut elakheter åt överförfriskade kunder som på beställning. Och den unika stilen verkar ha gått hem.
Facebook-sidan ”Harakiri korven helldog” har nu över 16 000 likes och klippen över en halv miljon visningar.
– Jag är förvånad att ingen har hakat på mig och att du är den första som ringer efter att vi startade livesändingen. När jag började med Harakiri-korven trodde folk att klippen på mig var fejk. Med den här livesändingen kan jag visa allt utan att det klipps någonting. Det blir mer äkta så, säger han och fortsätter:
– Jag tycker det är roligt att bete mig som ett as. Men jag har lärt mig att ha glimten i ögat. Det är en konst att säga f**ta, utan att bli missförstådd. Jag har nästan lärt mig bemästra den.

Blir aldrig rädd

De hundratusentals svenskar som följt Jesper Levins livesändingar på Facebook har både fått se munhugg och charmigt tjafs, men även situationer som övergår i handgemäng. Levin blir dock aldrig rädd, trots att han har blivit hotat och fått mat kastad på sig vid flera tillfällen.
– Jag säger så här. Den som är med i leken får leken tåla. Det var en kille som testade Harakiri-korven för några år sedan och då står jag ju och hetsar och skriver för att han ska klara det. Han tar dock allt  lite fel och kastar korven i ansiktet på mig och jag får chili i ögat så jag inte kan se. Det hela slutar att jag jagar honom 30 meter, men måste stanna för att jag inte ser någonting. När polisen frågar om jag vill anmäla säger jag: Han ligger där med stora smärtor i magen, varför ska jag anmäla honom? Jag har ju gett mig in i leken och måste tåla om jag får lite tillbaka.

Många blir aggresiva

Vad tycker då egentligen Jesper Levin om sina kunder? Svenskarna som vågar sig till korvvagnen i Gamla Stan får ett blandat betyg.
– Vissa ser mig som ett svin när jag ber folk dra åt helvete och många blir aggressiva när de inte kan argumentera längre. Men det jag tycker det är alla människors ansvar att tillrättavisa felbeteende. Att bara blunda och inte reagera är inte okej. Sedan tycker jag personligen det här är rätt kul. Jag har en av de godaste korvarna i Stockholm och när vi pratar hamburgare är jag inte långt ifrån toppen. Oftast har jag kul med mina kunder. Jag brukar läsa på om det som händer i olika länder och håna turister rejält när de kommer för att köpa korv. I somras var jag så jävla elak mot fem amerikaner och hade en lång harang om Trump och Hillary. De slutade med att en av dem kom tillbaka och lämnade en bricka till mig i ren uppskattning – som det stod Secret Service på. Det var under dagen USA:s vice president (Joe Biden, reds anm) var på besök.

Lever två olika liv

Hur går då den aggressiva korvgubben ihop med den ensamstående pappan? Det ska visa sig att Jesper Levin lever två olika liv. Under dagarna är han familjefar – och på nätterna den otrevliga Harakiri-mannen.
– Det här är en roll jag kör på kvällarna, jag ser mig själv som pappa i första hand. Men visst, privat säger jag också alltid som det är. Frågar du mig något så kommer du få ett rakt svar. Jag har krigat hela mitt liv för att överleva. När jag var 16 blev jag utslängd av mina föräldrar och jag vet hur det är att inte ha ätit på flera dagar. Så kanske jag är lite bitter på livet, men jag döljer ingenting.
Levins förflutna har fått honom att inte bara skälla på kunder under sina arbetsdagar. Han har också hjälp ungdomar på glid och delar varje dag ut mat till hemlösa.
– När jag var 17 år gammal och inte hade ätit på flera dagar gick jag förbi Hard Rock Café och såg massa matreser. Jag hade sådan lust att klättra igenom och äta upp allt, för jag var så hungrig. Jag vet hur det känns för de hemlösa och kan jag se till att en person går och lägger sig mätt har jag i alla fall gjort något.

Ger till behövande

Uppenbarligen är Jesper Levin en helt annan person privat än den du ser i Gamla Stan om kvällarna. I vinter planerar han att utöka sin hjälp till behövande och dela ut mat för 20 000 kronor i hela Stockholm. Han själv är dock inte speciellt intresserad av vad folk tycker om honom.
– Varför man gillar mig? Ja du, folk är dumma i huvudet. Men ärlig talat tror jag många tycker det är förfriskande med någon som kör sitt race och garvar åt allt.
Du är kanske Sveriges otrevligaste korvgubbe, men hur är du själv som kund?
– Jag har turen att kunna gå till många restauranger och bli bra bemött. Men jag tycker inte det är okej när man går till ett ställe och beställer ”stark mat” och så smakar det inget. Då kan jag var ganska jobbig, säger Jesper.

JONAS BLOMQUIST

Stockholm, Sverige