Hittar din position
Snart klart
Laddar recensioner
Snart klart
Allt om Stockholm
Din bästa Stockholmsguide

19 takhäng för soliga dagar i Sommarstockholm

Takbarer och takterrasser i Stockholm.
Urban Delis takterrass, TAK vid Brunkebergstorg och Sailor Bar på Sjöfartshotellet.

På stans takterrasser kan du njuta av god lunchmat, lyxa till det med ostron och skaldjur, hänga i bekväma solstolar eller festa tills att solen går ner. Här är ställena där du kan njuta av solen hela dagen.

Stockholm Under Stjärnorna – Brunkans nya takpark

Stockholm Under Stjärnorna är AMF Fastigheters och At Six nya satsning vid Brunkebergstorg. Den 1200 kvadratmeter stora takparken ska fungera som en kombinerad bar, restaurang, klubb och hälsocenter. På dagarna visas barnvänliga matinéer och på kvällarna förvandlas takterrassen till en nattklubb. Ytan kan också användas för yoga och träning i det minimala utegymmet. Parken har bundits samman med TAK:s takterrass med en 22 ton tung bro.

Läs mer här

TAK – Svårslagen utsikt

TAK ligger på 14e våningen mellan de hajpade hotellen Hobo och At Six. 360-graders utsikten från takbaren över Stockholm är svårslagen och helt enastående i sitt slag. Att sitta i baren och se solen sakta går ner över takåsarna medan man sippar på en av ställets cocktails till tonerna av skön musik samtidigt som man blickar ut över staden – ja det är ren och skär magi.

Adress: Brunkebergstorg 2-4, City

Läs mer härWinery Rooftop Bar – bekväma solstolar

Kolla solnedgången över Friends Arena eller spana ut över Brunnsviken och Hagaparken från The Winery Hotels takbar i Solna, dit även icke boende är välkomna. Här kan du koppla av med sommarvin, vininspirerade drinkar och annat från de bekväma solstolarna. Takbaren öppnar officiellt den 18 maj.

Läs mer här

Ljunggrens Terrassen – intimt på Södermalm

En liten och intim takterrass på en innergård med skön atmosfär. Här kan du äta och dricka i solen hela dagen (det är bara drop in som gäller). Fredagar kör de AW med dj och under sommaren olika happenings och fester. De får inte spela musik så sent, så här blir det inte fest hela natten.

Läs mer här

Pane Fresco – Paolo Robertos ställe mitt i city

Italienska restaurangen Pane Fresco drivs av mat- och träningsprofilen Paolo Roberto. Köket här har hämtat inspirationen från Neapel, med pizza i fokus. Takterrassen har utsikt över Sergels torg och vimlet i centrala Stockholm.

Var: Åhléns City plan 4, Klarabergsgatan 50

Läs mer här

Dramaten – takterrass med stil och klass

Här på Terrassen har du utsikt över Nybrokajen och folklivet på Strandvägen. Folk är snyggt klädda. Takterrassen har plats för 100 gäster, till lunch och middag. I baren kan du beställa goda drinkar.

Var: Nybrogatan 2

Läs mer här

Gondolen – en svindlande klassiker

Taket är Gondolens sommarrestaurang, 33 meter ovanför Slussen. Grillat är temat. Härifrån ser du både ommöbleringen av Slussen, Gröna Lund och stora delar av stan till skön musik, öl och trendiga drinkar. Öppnar den 18 maj.

Var: Stadsgården 6

Läs mer här

Mosebacketerrassen – skönt sommarhäng

Det här är en av de populäraste takterrasserna i stan. På Mosebacketerrassen finns plats för många. Vill du ha något mer intimt så har Södra Bar och Champagnebaren varsin mindre terrass. Vacker utsikt över Gamla stan och Gröna Lund.

Var: Mosebacke Torg 1–3

Läs mer här

Scandic Anglais – takbar med partypotential

Letar du efter en skön afterwork-bar och mer festlig atmosfär har du kommit rätt. Här vimlar du med utsikt över Humlegårdsparken och delar av Östermalm. Fredagar och lördagar är det mycket folk, så kom i tid.

Var: Humlegårdsgatan 23

Läs mer här

Scandic Sjöfartshotellet – en doldis med 50-talskänsla

Inte alla hittar hit, till den här takbaren med avslappnad känsla som är poppis bland Södermalmsborna själva. Här har du utsikt över Djurgården och Saltsjön. Terrassen kallas Sailor Bar och har en look med inspiration från 50 talets-USA.

Var: Katarinavägen 26

Läs mer här

Strömterrassen – när du vill lyxa till det

På Kungliga Operans takterrass kan du lyxa med ostron och skaldjur eller en saftig grillad burgare. Utsikt över Slottet och Strömmen och solläge som är tipptopp. Dj:s ger ett skönt bakgrundssound i en av Sommarstockholms längsta barer.

Var: Gustav Adolfs torg 2

Läs mer härHornhusets takbar – för en skön paus

Trött på trafiken vid Hornstull? Fly undan bullret upp till takbaren Barrio. Här kan du äta enklare mat och dricka sommaröl och drinkar. Öppnade för säsongen den 7 maj.

Var: Långholmsgatan 15B

Läs mer här

Slakthuset – svängigt tak söder om Söder

En stor och avslappnad takbar söder om Söder. Solstolar, grill och skön musik när vädret vill, som förvandlas till klubbparty under stjärnorna på sommarkvällar.

Var: Slakthusgatan 6

Läs mer här

Kulturhuset – en oas i betongen

Här tar du en lunch eller något att dricka och ser ut över betongcity med Hötorgsskraporna, Sergels torg och kan beundra mönstret på Plattan. Gröna växter och skön stämning ger ändå Kulturhusets takterrass hög mysfaktor.

Var: Sergels torg

Läs mer här

Scandic Continental – cityhänget

Scandic Continental mitt emot Centralstationen har takbaren Capital som ska ha internationell känsla och bjuder på utsikt över både Södermalm, Kungsholmen och Stadshuset.

Var: Vasagatan 22

Läs mer här

Scandic Foresta – för soft sommarstämning

Här är du en bit utanför centrum, så räkna med mer av hotellgäster och lokalbefolkning och mindre av turister och samtidigt härlig kvällssol.

Var: Herserudsvägen 22, Lidingö

Läs mer här

Clarion Hotel Sign ­– granne med takpool

Här vimlar bargäster på ena sidan av taket och spagäster kring utomhuspoolen på den andra sidan. Härifrån har du utsikt över Kungsholmen.

Var: Östra Järnvägsgatan 35

Läs mer här

Urban Deli Sveavägen – takparken mitt i city

På 9:e våningen har Urban Deli Sveavägen en gigantisk takpark mitt i centrala Stockholm. Här kan du äta, dricka, lyssna på musik och titta på konst med 360-graders utsikt över takåsarna i centrala Stockholm.

Var: Sveavägen 44

Läs mer här

Solstugan – med värmegaranti

Poppis bland stockholmarna och känt för att vara ett skönt sommarhäng med dj:s, mat och dryck. Solstugan i Kristineberg menar att de alltid kan garantera en temperatur på 21 grader, med hjälp av infravärme ifall solen sviker.

Var: Snoilskyvägen 37, Kristineberg

Läs mer här

Stockholm, Sverige