Hittar din position
Snart klart
Laddar recensioner
Snart klart
Allt om Stockholm
Din bästa Stockholmsguide
ANNONS

Hål i mattor och trasiga möbler – nu renoveras Tennstopet

Planen är att restaurangen ska öppna igen den 6 april.
Planen är att restaurangen ska öppna igen den 6 april.

Hål i mattor, trasiga möbler och sprickor i taket. Anrika Tennstopet är stängt för att för första gången på länge rusta upp lokalen. Men matgästerna behöver inte vara oroliga för en omgörning – de kommer att känna sig som hemma efteråt, lovar ägarna.

ANNONS

Strax innan jul stängde anrika Tennstopen vid Odenplan. Inte förrän i april väntas dörrarna slå upp igen. Anledningen till att restaurangen håller stängt är för att Folksam som äger fastigheten har bestämt att lokalerna ska stambytas.

Inte renoverat sedan 1990-talet

För Tennstopets del innebär det renovering av kök och toaletter. Samtidigt passar man på att rusta upp annat i lokalen som tidigare inte hunnits med då restaurangen enbart håller stängt fyra gånger per år. Restaurangen har inte renoverats sedan 1990-talet.

– Lokalen har varit ganska eftersatt, framför allt köket och utrymmena som gästerna inte ser, säger Christian Olsson, krögare på Tennstopet.

Personalens utrymme får ett lyft

Omklädningsrummet för personalen kommer att få ett lyft. I dag har utrymmet, som ligger i källaren, bland annat trasigt golv och en dusch som knappt fungerar.

– Det har inte varit jättemysigt för personalen i omklädningsrummen. Vissa vill inte ens gå ner själva i källaren, säger Christian Olsson.

Möbler och mattor rustas upp

Han berättar att restaurangen nu kommer att rustas för att klara 100 år till.

– Det är tråkigt att ha stängt på ett sådant här ställe, men vi hade inget val, säger han.

Även vissa möbler och mattor ska lagas och det kommer att målas på vissa ställen där färg har lossnat.

– Det är klart att om det är hål i en matta så vill vi laga det, men vi kommer inte byta ut någonting.

ANNONS

Ny del öppnar – i huset bredvid

En ny restaurang ”Tennstopet Grill” byggs i lokalen intill och kommer att höra samman med den anrika restaurangen. Den nya delen kommer att öppna samtidigt som Tennstopet.

Förändringen innebär att restaurangen får en större uteservering mot Odengatan och fler stockholmare kommer att kunna äta på restaurangen.

– Det är alltid mycket folk på Tennstopet så den nya delen ska vara ett komplement så att fler får plats.

Påminner om moderkrogen

Restaurangen kommer att fokusera på grill och klassiska skaldjursrätter men det kommer också gå att beställa vissa rätter från Tennstopets meny. I den nya delen lagar kockarna maten i ett öppet kök och inredningen kommer att påminna om den i moderkrogen.

– Vi kommer ha lite samma stil i den nya delen, men vi vill inte att det blir ett plagiat på originalet, säger Christian Olsson.

Väntas öppna igen den 6 april

Beskedet nu är att restaurangen och den nya delen kommer att öppna den 6 april. När dörrarna slår upp igen behöver dock inte matgäster och stammisar vara orolig för att mötas av en helt ny restaurang.

– Man kommer inte märka att det inte hänt något förutom att man slipper se hål, trasiga möbler och färg som lossnat från vägg och tak.

Oroliga gäster kan vara lugna

Christian Olsson berättar att flera stammisar varit oroliga för vad renoveringen ska leda till. Restaurangen bjöd därför in flera av dem till ett möte för att berätta – att de kan vara lugna.

– Man kommer att känna igen sig, alltså känna sig som hemma, säger han.