Hittar din position
Snart klart
Laddar recensioner
Snart klart
Allt om Stockholm
Din bästa Stockholmsguide
ANNONS

Syskonens sushi lockar stans veganer

Susherian på Ölandsgatan
Micaela Olmos, Myke Olmos och Emilio Demetri på nyöppnade Susherian.

Myke Olmos har många års erfarenhet som kock på Stockholms mest ansedda sushiställen. Nu har han öppnat eget tillsammans med systern Micaela – och deras veganmeny har redan blivit en snackis.
– Folk säger att de aldrig har upplevt något liknande, säger Micaela Olmos.

ANNONS

En ny sushirestaurang har öppnat på Södermalm.

Det är syskonparet Micaela och Myke Olmos som står bakom satsningen Susherian och i den lilla lokalen på Ölandsgatan 47 ryms både klassisk sushi och mer nyskapande varianter. Och många års erfarenhet.

Myke Olmos har jobbat som kock i 18 år och hunnit stå i köket på flera av stans mest ansedda sushiställen.

Nu kände han att det var dags att öppna eget.

– Det började med att jag pluggade till kock och fick erbjudande om att lära mig sushi. Jag tänkte att det var ett plus att kunna – sen fastnade jag. Det blev min grej.

Susherian

Förra veckan öppnade Susherian på Ölandsgatan.

Möten mellan matkulturer

Det är mycket kummin i såserna

Myke Olmos

 

ANNONS

Myke och Micaela har rötter i Sydamerika och förutom den traditionella sushin erbjuds även spännande möten mellan peruansk och japansk matkultur i form av Nikkei-sushi.

– Japanska smaker måste man nästa leta lite efter – det här smakar mer. Det är mycket kummin i såserna, manchegoost – och så gör vi även makirullar med ceviche i, med koriander och sånt. Det är som en käftsmäll.

Full rulle

Sedan öppningen förra veckan har det varit minst sagt full rulle och anstormningen av framför allt hungriga veganer har inte låtit vänta på sig.

Just vegansushi är nämligen lite av Susherians specialitet och allt på menyn går att få veganskt.

– Mina döttrar är veganer och när man går ut och äter märker man hur dåligt utbudet är. Jag kände att det är löjligt att det inte finns bra vegansk sushi då det går att göra massor.

”Folk säger att de inte upplevt något liknande”

Och vegancrowden verkar direkt ha omfamnat restaurangen.

– Folk säger att de aldrig har upplevt något liknande. Någon sa att det de ätit innan var McDonalds-sushi i jämförelse, säger Micaela.

Gott rykte

Om det goda ryktet fortsätter att sprida sig bland Stockholms hungriga veganer finns risken att det blir trångt, men någon ambition om att flytta till större lokaler i framtiden finns inte enligt Myke.

– Problemet med större lokaler är att maten blir sämre. Har vi gäster här som beställer en stor sushi så serveras sushin i omgångar – på så sätt kan vi se till att den alltid äts helt färsk.

SUSHERIAN, Ölandsgatan, Stockholm, Sverige