Hittar din position
Snart klart
Laddar recensioner
Snart klart
Allt om Stockholm
Din bästa Stockholmsguide
ANNONS

Ytterligare en restaurang får stänga efter inspektioner

Pub Anchor, Sveavägen
Den tionde restaurangen har behövt stänga efter beslut av Smittskydd Stockholm.

Smittskydd Stockholm har beslutat att stänga Restaurang Anchor Bar på Sveavägen. Det är den totalt tionde krogen som fått stänga.
– Vi har konstaterat att det förekommit trängsel både i och utanför restaurangen, säger Maria Rotzén-Östlund, smittskyddsläkare.

ANNONS

I över en månad så har Stockholm stad utfört inspektioner på stadens krogar. I helgen kom beskedet att en till restaurang, Anchor Bar, behövt stänga.

Efter en andra inspektion av miljöförvaltningen 16 maj, då det bedömts att restaurangen inte vidtagit åtgärder, skickades ärendet till Smittskydd Stockholm som beslutade att stänga restaurangen.

– Vi har konstaterat att det förekommit trängsel både i och utanför restaurangen och det innebär stora risker för smittspridning, säger Maria Rotzén-Östlund, smittskyddsläkare i Region Stockholm i ett pressmeddelande.

Öppnat igen

De andra nio krogarna i Stockholm som tidigare behövt stänga har alla fått öppna igen efter att ha åtgärdat brister och uppföljande inspektion.

För två veckor sedan sa miljöförvaltningens enhetschef till Mitt i att han inte upplevde att Stockholms krögare visat en ökad medvetenhet när det kommer till åtgärder för att minska smittorisken.

– Det här har pågått i en månad, med inspektioner, stor mediebevakning och Folkhälsomyndighetens dagliga presskonferenser där det pratas om hur viktigt det är att de sköter riktlinjerna. Jag är därför besviken att våra inspektioner fortsätter hitta så pass många brister, sa han.

ANNONS
Stockholm, Sverige