Hittar din position
Snart klart
Laddar recensioner
Snart klart
Allt om Stockholm
Din bästa Stockholmsguide
ANNONS

Ny cirkusfestival kommer till stan

Don Gnu från Danmark kommer till Hangaren i Alby.
Don Gnu från Danmark kommer till Hangaren i Alby.

Nu växer cirkusmässan i Alby till festival. Måndag 11 februari startar Stockholms nya cirkusfestival.
– Vi har haft en dröm i många år att visa upp föreställningar för publiken i Stockholmsregionen, säger programchefen Kiki Muukkonen.

ANNONS

Den internationella cirkusmässan Subcase har ägt rum i Alby sedan 2009. Nu växlar Subtopia som stått bakom mässan som samlar branschfolk från hela världen upp och arrangerar festivalen Cirkusmania.
– Vi gör festivalen parallellt med mässan. En del av föreställningarna på mässan, men också andra, framförs på olika scener runt om i Stockholm, Kiki Muukkonen som är konstnärlig programchef på Subtopia.

Vill bli större

Mellan 11-16 februari blir det nio föreställningar på åtta scener, från Alby till Täby, via Bromma, Högdalen, Haninge, Sickla till Södermalm och Kärrtorp.
– Drömmen är att det här är första versionen av festivalen och att vi ska växa framtiden, säger Kiki Muukkonen som är konstnärlig programchef på Subtopia.

Cirkusfoto och föreställning på Söder

Den 11 februari, klockan 19, bjuder den amerikanska clownen Angela Wand på cirkus, stand-up, rullskridskoåkning och personliga bekännelser på Södra Teatern. 
Men cirkus är inte bara föreställningar – utan även foto. Under Cirkusmania ställer även tre cirkusfoto-konstnärer ut sina verk på det mysiga galleriet Crum Heaven på Högbergsgatan på Söder.

Show på enorm balansbräda

Tisdag 12 februari kommer också danska Don Gnu till Hangaren i Alby.
– Den handlar kortfattat om hur den europeiska medborgaren mår. Artisterna jobbar metaforiskt på en enormt stor balansbräda som väger 500 kilo. Det är en blandning av dans, cirkus och livemusik. Det är poetiskt och humoristiskt på samma gång. Jag tror folk blir glada om de kommer och ser föreställningen. Den passar många, säger Kiki Muukkonen.

Stockholm, Sverige