Hittar din position
Snart klart
Laddar recensioner
Snart klart
Allt om Stockholm
Din bästa Stockholmsguide
ANNONS

Dockteater för vuxna på Scalateatern

Kjell och Operation Klotty blir teater på Scalateatern.
Kjell, Birgitta, Allram och alla andra tillsammans med skaparna Björn och Petter.

Dockor med vuxna problem blir till föreställning på Scalateatern.
– Det blir en sorts best of med allt vi gjort tidigare, säger Björn Carlberg som tillsammans med kollegan Petter Lennstrand ligger bakom karaktärer som Allram Eest, Klotty och den kultförklarade Kjell.

ANNONS

Björn Carlberg och Petter Lennstrand är männen bakom dockteaterfigurer som Allram Eest, Kjell och  persongalleriet i den hyllade SVT-serien Operation Klotty;  berättelser om dockor med ekonomiska besvär, kärlekstrubbel och ångest som humoristiskt levandegörs i skådespelarnas händer.

Föreställning på teatern

Nu ska duons karaktärer samlas i en gemensam föreställning på Scalateatern i höst med ett gäng bestående av de mest populära karaktärerna från tv-serierna varvat med

– Det blir en en sorts varité blandat med standup där våra karaktärer turas om på scen; dockor som dansar, springer och håller dialoger med varandra, säger Björn Carlberg till Allt om Stockholm.

Hon är som en
sorts dragen version
av min mormor.

Björn Carlberg

Vem tycker du är roligast att spela igen? 

– Birgitta från tv-programmet Kjell tycker jag är väldigt att rolig. Hon är som en sorts dragen version av min mormor som också rökte och spelade mycket på hästar. Även Renata från Klotty är rolig – jag tror att jag tycker om de kärringarna även om det ska bli roligt att se Allram Est igen också.

Renata är en riktig överklasstant…

– Ja, och dessutom från Skåne, som har den bästa överklassen eftersom den känns väldigt brittisk med sina hästar och alla fina gårdar.

Det bästa från Börsveckan

Ännu mer överklass blir det när styrelseproffset Ulf (även han från Klotty) ska dra sin uppskattade powerpoint-presentation från Börsveckan 2014 men det dyker också upp helt nya ansikten som till exempel resejournalisten Hans Skägga och den arenafyllande ståuppkomikern från Kirgovsk,Gergei Basso.

ANNONS

Klotty, Kjell och andra dockor ska stå på scalateaterns scen

Margareta, Renata, Klotty och de andra står snart på Scalateaterns scen.

Dockteatern till trots är detta en föreställning som riktar sig till en vuxen publik.

Pjäsen har premiär 5 november och biljetterna släpps 8 maj.

Scalateatern, Wallingatan, Stockholm, Sverige