Hittar din position
Snart klart
Laddar recensioner
Snart klart
Allt om Stockholm
Din bästa Stockholmsguide

After Dark tar farväl med en sista supershow

After Dark tar farväl med en sista show.
After Dark tar farväl med en sista show.

Efter drygt 40 är är det nu dags för After Dark lägga showandet på hyllan. I farvälföreställningen This is it utlovar Christer Lindarw glitter, glamour, fjädrar, sång och dans.

Dragshowgruppen After Dark bildades 1976 och var tidiga med att underhålla, utmana och till viss del provocera den svenska nöjespubliken. Nu, drygt 40 år senare, är det dags för gruppen och frontpersonen Christer Lindarw att knyta ihop säcken och varva ner. Den 14 september är det premiär för farvälföreställningen This is it på Oscarsteatern.

– Det är en stor show i sann After Dark-anda med mycket humor, dans och sång. Förvänta er ett högt tempo, mycket effekter, fjädrar, strass och många klädbyten. När ridån går ner efter två timmar så kommer vi att ha använt fler än 250 kostymer, berättar Christer Lindarw. 

Hylling till Lasse

Utöver att sammanfatta en lång karriär är showen också en hyllning till Lasse Flinckman som var med och grundade After Dark på 70-talet, och som gick bort i april 2016. 

– Det är ett självklart inslag i showen. Jag vill berätta om vad Lasse har betytt för mig och After Dark. Han är enormt saknad, säger Christer Lindarw.

Så vilka är då höjdpunkterna från den drygt fyra decennier långa karriären? 

– Det är svårt att säga för vi har haft så otroligt mycket roligt under åren. Kanske vår första show på Hamburger Börs 1980, eller framgångarna med La Dolce Vita 2004. Sedan är jag väldigt nöjd med mina imitationer av Drottning Silvia, säger Christer Lindarw.

Förbättrade svenskt nöjesliv

Han beättar också om hur stolt han är över After Darks bidrag till det svenska nöjeslivet. 

– Jag tycker verkligen att vi har höjt ribban. Vi såg till att det blev lite mer Broadway i Sverige med våra stora shower med dansare, rökmaskiner och ljusshower.

Oklar framtid

Gällande framtiden så har Lindarw inga konkreta planer, utan tänker ta dagarna som de kommer.  

– Kanske kommer jag sitta och dricka kaffe hela dagarna, eller så klarar jag inte av att hålla mig borta från show business. Vi får se, men just nu är det fokus på att se till att publiken får med sig ett riktigt härligt minne hem från This is it på Oscarsteatern, säger han.

After darks sista show.

Christer Lindarw under den sista showen. Foto: Jaqueline d’Ailly

After darks sista show.

Oscarsteatern, Kungsgatan, Stockholm, Sverige