Hittar din position
Snart klart
Laddar recensioner
Snart klart
Allt om Stockholm
Din bästa Stockholmsguide
ANNONS

Feministisk punkcirkus sätter håret i fokus

Hairy Tales.
Har du svårt för hår? Testa chockterapi med punkcirkusen Hairy Tales i helgen.

I helgen är det nypremiär för Hairy Tales på Teater Tribunalen Södermalm. Då bjuds det både på fysisk komik, böjliga kroppar och håriga kreationer.

ANNONS

Det handlar om huvudhår och kroppshår, rakat, vildvuxet, färgat och förlorat när Hairy Tales tar plats på Tribunalen i helgen. Föreställningen är en feministisk punkcirkus som har skapats och framförs av Mighty Performing Arts Collective (M.P.A.C.).

”Hår är något vi alla förhåller oss till”

Tillsammans har gruppen, som utgörs av Jenny Soddu, Kajsa Englund, Karin Svensson och Camilla Rud, satt samhällets hårnormer under lupp och delat personliga erfarenheter som nu visas upp i en komisk historia.

– Hår är något vi alla förhåller oss till, vare sig vi har det eller inte, och är något många har en åsikt om. Det finns maktuttryck, status, sexualitet och identitet i hur jag bär mitt hår, eller rakar min kropp, säger Kajsa Englund.

Utmanar tabun och det skambelagda

Resultatet av diskussionen är ett gäng håriga sagor som framförs på scen i en blandning av teater, cirkus och performance.

– Det är ett kollageartat verk av fantasier som har sin grund i förhållningssätten till hår. I Hairy Tales utmanar vi tabun och det skambelagda. Det kan vara både provocerande och humoristiskt.

Vad kan publiken vänta sig?

– Mycket skratt, överraskningar och ett lustfyllt och lekfullt förhållningssätt till kroppshår. Vi hoppas att publiken lämnar med en känsla av att ha blivit stärkta i sin valfrihet, Säger Kajsa Englund.

När: Den 24 och 25 november, klockan 19, samt den 26 november klockan 16
Var: Teater Tribunalen, Hornsgatan 92, Södermalm

ANNONS
Fakta

Mighty Performance Art Collective

M.P.A.C. består av Jenny Soddu, Kajsa Englund, Karin Svensson och Camilla Rud.

Gruppen arbetar i kollektiva processer grundade i ett normkritiskt och feministiskt förhållningssätt.

Deras arbete och scenkonst genomsyras av clown, cirkus, teater, dans, performance, musik och video. För gruppen är clownen av naturen anarkistisk och fungerar som ett slags samhällets samvete. Clownen existerar i kontakten med publiken. Humor är en drivkraft. Leken är central.

Hairy Tales, som har producerats av Patricia Franke, har spelats på en rad olika scener i landet och tilldelades under Stockholm Fringe Festival med ”Expect the unexpected”.

Tribunalen, Hornsgatan, Stockholm, Sverige