Hittar din position
Snart klart
Laddar recensioner
Snart klart
Allt om Stockholm
Din bästa Stockholmsguide
ANNONS

Festival med 90-talsstjärnor intar Södermalm

Snap! uppträder på Vi som älskar 90-talet i helgen.
90-talsikoniska Snap! uppträder på Zinkensdamms IP i helgen.

En rejäl dos nostalgi, glädje och fuldans. På lördag intar 90-talsikoner som Vengaboys, Aqua, 2 Unlimited, Dr. Alban och Haddaway stan för festivalen Vi som älskar 90-talet.

ANNONS

Nu beger sig festivalkonceptet Vi som älskar 90-talet ut på turné och besöker Stockholm, Göteborg, Kalmar och Malmö. Premiären går av stapeln på Zinkensdamm nu på lördag, och arrangören Grant Purdy utlovar en heldag fylld av 90-talets största artister.

– Vi gör plats på scenen för ett 20-tal artister med allt från Aqua, Sash och E-Type till Peter Andre, Whigfield och Safri Duo. Det blir en tolv timmar lång nostalgifest för alla oss som älskar 90-talet och dess popmusik, berättar han.

Gillar att återuppleva ”den gamla goda tiden”

Målgruppen är främst de som växte upp och hade sina ungdomsår under 90-talet. Arrangören Grant Purdy berättar om hur gästerna gillar att återuppleva den ”gamla goda tiden”.

– Dessutom tror jag många har minnen som är kopplade till musiken, och att dessa blir extra starka i livemiljö, säger han.

Festivalen Vi som älskar 90-talet hade premiär i Malmö förra året, och många av artisterna som stod på scenen då återvänder även i år.

Aqua spelar på festivalen för första gången

– Snap! var grymma i Malmö och det kommer blir kul att se dem igen. Även E-Type och Vengaboys hade grymma shower som inte får missas. Sedan blir det riktigt häftigt att se Aqua för första gången, säger Grant Purdy.

En av de som ska besöka lördagens festival är Lina Malmfält, 28. Hon ser fram emot mycket allsång, nostalgi, fuldans och glowsticks. Dessutom väcker artistrepertoaren gamla minnen till liv.

– I fyran gjorde jag och min bästis ett bejublat framträdande i Norrvikens skolas mimfestival till Me & Mys Dub-i-dub. Det ska bli fint att se om mina moves fortfarande sitter i. Om jag inte minns fel så räckte det till en tredjeplats en gång i tiden, berättar hon.

ANNONS

Har du någon speciell låt du hoppas få höra?

– Svårt att välja så det blir topp tre med ett tema. Rhythm is a dancer med Snap!, Slave 2 da rhythm med Brooklyn Bounce och Rhythm of the night med Corona. Och såklart en hemlig önskan om en megaversion av It’s my life med Dr. Alban, säger Lina Malmfält.

När: Lördag, 8 juli, klockan 11.30-00. Var: Zinkensdamms IP

Zinkensdamms IP, Ringvägen, Stockholm, Sverige