Hittar din position
Snart klart
Laddar recensioner
Snart klart
Allt om Stockholm
Din bästa Stockholmsguide
ANNONS

Standup-festivalen Brooklyn HaHa tillbaka i Stockholm

Arkivbild från 2018: Blir det lika roligt i år?
Arkivbild från 2018: Blir det lika roligt i år?

Gratis standup på Bar Brooklyn i Hornstull.
– Vi har en fantastisk line-up, säger komikern Yemi Afolabi.

ANNONS

18 november kommer humorfestivalen Brookyn Haha tillbaka till Stockholm och Debaser Strand, efter att turnén faktiskt startat på amerikansk mark.

Tre amerikanska och två svenska komiker ställer sig på scen: Liz Miele (US), Andy Haynes (US), Kirsty Armstrong (SE) och Ahmed Berhan (SE) under ledning av Yemi Afolabi (US)

– Jag har tidigare varit med på Brooklyn HaHa och är otroligt glad över att få leda årets turné! Det känns extra roligt att få starta i min hemstad New York, och sedan få fortsätta i Sverige där jag faktiskt har bott under några år. Vi har en fantastisk line-up och det är väldigt roligt att kunna föra samman riktigt duktiga amerikanska och svenska komiker under en och samma turné, säger Yemi Afolabi, i en kommentar.

Föreställningen är gratis. Förra året ringlade sig kön runt kvarteret – så var ute i god tid.

Fakta

Tre jänkare och två svenskar

Yemi Afolabi (US)

Yemi Afolabi är New York-bon som även bott i Sverige under en tid. Han har slipat sin stil på den europeiska scenen sedan 2008 och nu är han tillbaka i New York där han ofta gigar på de mest välrenommerade stand up-klubbarna. Han skämtar om sitt liv med en sårbarhet och lekfullhet som får dig att känna som att han är en av dina bästa vänner.

Liz Miele (US)

Liz Miele har synts på Comedy Central, FOX, AXS TV, Hulu och NPR:s Wait Wait Don’t Tell Me. Hon har varit med i The New Yorker, NY Times, Runner’s World, Psychology Today och The Guardian. Hon turnerar regelbundet med Armed Forces Entertainment och kom precis tillbaka från hennes sjunde Europa-turné.

Andy Haynes (US)

Andy Haynes är författare, stand up-komiker och skådespelare från Seattle. Hans stand-up kan ses på Late Night with Jimmy Fallon, Conan, Comedy Central Presents, The Pete Holmes Show, Comedy Central’s Roast Battle och legendariska Comedy Cellar.

Kirsty Armstrong (SE)

Kirsty Armstrong är ståuppkomikern känd från Helgen i P3, Confessions på Comedy Central, och podden Bärs och Pattar. 2019 nominerades hon till årets nykomling på Svenska Stand up-galan.

Ahmed Behran (SE)

Ahmed Berhan är en Stockholmsbaserad komiker som har uppträtt överallt i Skandinavien och runt om i Europa under det senaste decenniet. Nu kan du snart se honom på scen i New York för första gången.

Källa: Brooklyn Haha
Bar Brooklyn, Hornstulls strand, Stockholm, Sverige