Hittar din position
Snart klart
Laddar recensioner
Snart klart
Allt om Stockholm
Din bästa Stockholmsguide
ANNONS

De bjuder in till skräckfilmsmaraton på Bio Rio i helgen

Gustav och Roger.
Gustav Egerstedt och Roger Glassel ligger bakom skräckfilmsfestivalen på Bio Rio.

Till helgen blir det skräckfilmsfestival på Bio Rio. Här bjuds det på allt från docksplatter, till satanistritualer, inlåsta ungdomar och förvirrade fyrvaktare.

ANNONS

Elmsta 3000 Horror heter skräckfilmsfestivalen som återigen intar Bio Rio i helgen. Bakom initiativet står ett gäng kompisar från Täby som tillsammans bestämde sig för att starta en festival i skräckfilmens ära.

– Namnet på festivalen kommer ifrån att den startades på en gård i Älmsta utanför Norrtälje där boxadressen var Elmsta 3000, berättar Roger Glassel som, tillsammans med barndomskamraten Gustav Egerstedt, har tagit över facklan efter sin bror Kenneth och arrangerar festivalen.

Festivalpremiär för Funhouse

Under senare år har festivalen vuxit sig större och i år blir det bland annat festivalpremiär för den svenskproducerade filmen Funhouse. Därtill bjuds det på tre andra filmer med både blod och skratt.

– Det här är ett unikt tillfälle till ett klassiskt skräckfilmsmarathon innan julen tar över och gullar till det allt för mycket, säger Gustav Egerstedt i en kommentar.

Hela festivalprogrammet hittar du här.

När: 7 december 
Var: Bio Rio, Hornstulls strand 3

Bio Rio, Hornstulls strand, Stockholm, Sverige