Hittar din position
Snart klart
Laddar recensioner
Snart klart
Allt om Stockholm
Din bästa Stockholmsguide
ANNONS

Filmerna du inte får missa på Unga Cinemateket i vår

Charlie Chaplin och Totoro på Unga Cinemateket våren 2020
Charlie Chaplin och japansk animeklassiker är några av våra personliga favoriter i vårens program.

Unga Cinematket erbjuder filmhistoria för yngre åskådare – och är gratis för alla under 15 år.
Det är säsongspremiär på söndag och vi ger därför fem tips på klassiska familjefilmer som du inte bör missa under våren.

ANNONS
 1. Trollkarlen från Oz ”Toto, I’ve a feeling we’re not in Kansas anymore.” En av filmhistoriens största klassiker inleder vårens program. För dig som lyckats undgå att se filmen så är detta en möjlighet att rätta till det misstaget.
  När: Söndag 2 februari, klockan 14.00.
 2. Min granne Totoro En av Hayao Miyazaki och Studio Ghiblis populäraste – och i mitt tycke bästa – filmer. Två unga flickor lever på japanska landsbygden samtidigt som deras mor ligger på sjukhus. Magi börjar så småningom sippra fram ur alla hörn i denna anime-klassiker.
  När: Söndag 9 februari, klockan 14.00. 
 3. Stadens Ljus Stumfilm, och framför allt slapstick, är ett återkommande inslag på Unga Cinemateket. Våren bjuder på fysisk humor signerad Harold Lloyd och Jacques Tati, men vi måste ändå hålla oss till Charlie Chaplin och hans mästerverk från 1931. Den är en film med skratt och tårar, om en luffare som blir kär i en blind blomsterflicka.
  När: Söndag 23 februari, klockan 14.00.
 4. Nya hyss av Emil i Lönneberga Vårens program innefattar flera svenska familjefilmer, nya och klassiker. Det kommer visas allt från senaste Sune-filmen till Mästerdetektiven lever farligt från 1957. Vi själva gläds mest av den busigaste ungen i Lönneberga.
  När: Söndag 5 april, klockan 14.00.
 5. Labyrint Skaparen av Mupparna, Jim Henson, tog sina dockor och gjorde en film med David Bowie i tajta byxor. En fantasymusikal som skriker så mycket 80-tal att den tappar rösten. Det är en kultfilm för något äldre barn och deras Bowie-fans till föräldrar.
  När: Söndag 19 april, klocka 14.00.

Åldersgräns på alla filmer är 7 år. Alla vårens filmer och biljetter hittar du på Svenska Filminstitutets hemsida.

Filmhuset, Borgvägen, Stockholm, Sverige