Hittar din position
Snart klart
Laddar recensioner
Snart klart
Allt om Stockholm
Din bästa Stockholmsguide
ANNONS

Levan Akins film fick fyra Guldbaggar – prisades för manus

I början av Levan Akins karriär var han bland annat assistent på flera SVT-produktioner.
I början av Levan Akins karriär var han bland annat assistent på flera SVT-produktioner.

Stockholmaren och Kungsholmsbon Levan Akins "And then we danced" prisades som bästa film på årets Guldbaggegala. Han fick även en bagge för bästa manuskript.
– Wow. Jag var inte ett dugg förberedd på detta, sa Akin i sitt tacktal.

ANNONS

Regissören och författaren Levan Akin har fått stor uppmärksamhet sedan hans film ”And then we danced” blev färdig. Filmen som hade svensk premiär den 13 september, utsågs förra året till Sveriges Oscarsbidrag, men filmen tog sig inte hela vägen till prisgalan.

Prisades för bästa manus

Filmen var nominerad i sju olika kategorier inför årets Guldbaggegala och handlar om kärleken mellan två unga män i georgisk dansmiljö. Levan Akin har själv rötter i Georgien men föddes i Sverige 1979. I dag bor han på Kungsholmen.

Under måndagskvällens gala tog filmen hem priset för bästa film, bästa manliga huvudroll, bästa fotografi och bästa manuskript.

– Wow. Jag var inte ett dugg förberedd på detta, sa Akin i sitt tacktal efter att han tagit emot en bagge för bästa manus.

Gjort flera produktioner

I början av sin karriär var han bland annat assistent på flera SVT-produktioner. Långfilmsdebuten kom med ”Katinkas kalas” som visades under Stockholms filmfestival 2011. Han har också regisserat och skrivit manus till filmatiseringen av boken ”Cirkeln”.

Kungsholmen, Stockholm, Sverige