Hittar din position
Snart klart
Laddar recensioner
Snart klart
Allt om Stockholm
Din bästa Stockholmsguide

HC-gitarrist gör Shakespeare på Orionteatern

Kristofer Steen inspekterar en modell.
Kristofer Steen inspekterar en modell.

Refused-gitarristen Kristofer Steen regisserar en ny version av Shakespeares Julius Caesar.

Den här artikeln publicerades ursprungligen 28 maj 2018

Orionteatern storsatsar på på Shakespeares i höst. Klassikern Julius Caesar regisseras av  Kristofer Steen, som även är gitarrist i Hardcore-bandet Refused. I hans regi blir pjäsen, enligt Orionteatern, en expressiv Flugornas herre- berättelse. Berättelsen om Caesar är våldsam. Den närmast diktatoriska ledaren är älskad av folket men de som står honom nära är misstänksamma. Tillsammans bestämmer de sig att störta ledaren. Han kan ju vara en tyrann.  Målet är revolution.

Tempel och industri

Som vanligt spar inte teatern på krutet; Orions stora scenrum kommer förvandlas till en tempellik spegelsal med svävande scen.

–  Orionteaterns scenrum är kanske det mest unika vi har i Sverige och är perfekt anpassad för vår ”Julius Caesar”, det förmedlar både postindustriellt förfall och tempel på samma gång”, säger Kristofer Steen i en kommentar. 

Premiär 28 september. 

Fakta

Spelar i Refused

Kristofer Steen är gitarrist i  hardcoreband, Refused. Efter att ha studerat vid Operahögskolan gjorde Kristofer Steen regidebut med ”La Bohéme” på Norrlandsoperan 2012, sedan dess har han bland annat regisserat  ”Rigoletto” på Norrlandsoperan och ”L’Orfeo” på Wermland Opera. Även denna gång har Kristofer Steen samarbetat med kostymdesignern Behnaz Aram, som länge varit ett etablerat namn i modevärlden.

Källa: Orionteatern
Orionteatern, Katarina Bangata, Stockholm, Sverige