Hittar din position
Snart klart
Laddar recensioner
Snart klart
Allt om Stockholm
Din bästa Stockholmsguide

Gratis sommarteater i år igen

I år spelar parkteatern Shakespeare, på engelska
I år spelar parkteatern Shakespeare, på engelska

Lesbiska missionärer, rödluvan och Shakespeare på engelska. Parkteatern är tillbaka för att bjuda Stockholmare på gratis kultur i år igen.

Just som vi trodde att våren aldrig skulle komma sprack det upp och blev sommarvarmt. Ytterligare ett säkert sommartecken, förutom värmen,  är att Parkteatern kör igång och idag runt lunch presenterade Sissela Kyle,konstnärlig chef, årets program för teaterfesten som dessutom fyller 75 år 2017.

– Själva födelsedagen firar vi söndagen 11 juni med en jubileumskväll där gamla vänner som Cullbergbaletten och Monica Nilsen med flera gästar oss i Vitabergsparken. Det blir allsång, popcorn och hurrarop hela kvällen, Säger hon.

Väntat och oväntat

Efter det rullar teatersommaren igång med bland annat en väntad Shakespearpjäs (fast på engelska), en helt oväntat tolkning av Bollywoodmusikaler och en socialrealistisk berättelse om potatis och samhället i föreställningen Potatisupproret. Dessutom får publiken också föreställningar med Abba, Beppe Wolgers och Povel Ramels musikskatter.

Teater i hela stan

Som vanligt spelas föreställningarna runt om i hela stan; bland annat i VItabergsparken, i Galärparken, Nytorps gärde, Rålis, Farsta idrottsplats, Spånga idrottsplats och  Bandängen i Bandhagen. Det fullständiga programmet går att hitta här.

Författarsamtal

Parkteatern ger också fyra olika litteratursamtal med följande författare:  Martina Montelius, Åsne Seierstad, Johannes Anyuru och Lena Andersson i antingen Tensta eller på Årsta Torg.

Fakta

Guide: de mest spännande föreställningarna

Det som på förhand ser mest spännande ut, enligt oss, är:

Missionären:

En historia om två lesbiska kvinnor som åkt till Norrbotten för att missionera och som finner varandra i väckelserörelsen.

Spelas: 12 juli kl. 18 Under Eken, Galärparken  och 13 juli kl. 18 på samma plats.

Min mammas dotter:

Svar på frågan om hur det är att växa upp i två kulturer.

Spelas: 18  juli kl  i Galärparken, 2 augusti kl 18 i Hägestensåsens amfiteater och 4 augusti i Långholmens amfiteater. För fler speldatum i Solna, Upplands bro, Fisksätra och Solna, se Parkteaterns program.

Osvajpade diamanter

15 singlar i ett socialt experiment – en levande dejtingturné. Mycket rolig.

25 juli kl. 18 under eken, Galärbacken,

A midsummer night’s dream.

Shakespeare i hippieversion som dessutom spelas på engelska.

9-10 juni i Vitabergsparken.

14-15 juni i Solursparken i Vällingby

16 & 18 juni i Bredäng

19 juni Åkeshovs slottspark

22-23 juni Galarparken

 

Galärparken, Stockholm, Sverige