Hittar din position
Snart klart
Laddar recensioner
Snart klart
Allt om Stockholm
Din bästa Stockholmsguide
ANNONS

Fler krogar hoppar på humortåget i sommar

Trädgården satsar på stand up i sommar.
Trädgården satsar på stand up i sommar.

Stockholms stand up-scen breder ut sig. Även krogar och nattklubbar som normalt inte förknippas med stand up har på sistone hoppat på tåget. Bland annat arrangerar humorkanalen Comedy Central flera shower på Trädgården i sommar – med start på fredag.

ANNONS

Sedan i våras har komikern Zinat Pirzadeh arrangerat humorkvällar, en måndag i månaden, på det gamla sunkhaket Snövit på Ringvägen. För tillfället har de säsongsuppehåll men till hösten är Snövit Comedy Club tillbaka på den något otippade platsen.

Humorshower på Park Café och Trädgården i sommar

I fredags flyttade även humorshowen som vanligtvis håller till på stand up-krogen Norra Brunn in på Park Café i Vasastan för sommaren – och nu på fredag har det blivit dags för den första upplagan av Comedy Central Confessions på Trädgården.

Det är humorkanalen Comedy Central som ligger bakom stand up-klubben på den populära utomhusklubben.

– Vi tar humor på största allvar och nivån på svensk stand up har aldrig varit bättre. Att få göra detta med några av landets allra bästa komiker på Stockholms i särklass mest populära sommarklubb är något vi verkligen ser fram emot , säger Markus Wiklund Ferrer, Marketing Manager, på Comedy Central i Norden i en kommentar.

Flera kända komiker på scen

Under fyra fredagskvällar bjuder en rad svenska komiker på skratt när de intar Trädgårdens scen – och det till ett pris av ingenting.

Comedy Central Confessions kommer att ledas av Fredrik Andersson, som bland annat medverkat i humorprogrammen Roast på Berns, Parlamentet samt uppträtt på Comedy Store och BBC Radio.

Några andra namn på sommarens line-up är Aron Flam, från podcasten TSKNAS, Flams podcastkollega Petter Bristav, Ahmed Berhan och Branne Pavlovic som under våren turnerat med SEMST-kollektivet och är aktuella med podcasten BC Buddz, samt Petrina Solange, Årets Kvinnliga Komiker” på Svenska Stand Up-galan 2015, och stand up-veteranen Martin Soneby (Roast på Berns, Ballar av Stål) med flera.

ANNONS

Humorshowerna drar i gång på Trädgården klockan 19.00 och kommer att filmas och sändas på TV-kanalen Comedy Central i september. Entré: Gratis.

Fakta

Här är komikerna som uppträder på Trädgården

7 juli: Evelyn Mok, Henrik Nyblom och Aron Flam

14 juli: Ahmed Berhan, Fritte Fritzson och Branne Pavlovic

11 augusti: Petter Bristav, Petrina Solange, Isak Jansson och Josefin Sonck

18 augusti: Martin Soneby, Sandra Ilar och Ellinor Svensson

Fakta

Här är komikerna som uppträder på Park Café

7 juli: Josefin Sonck, Simon Garshasebi, Therese Sandin, Charlie Michaelsen

14 jul: Charlie Michaelsen. Simon Garshasebi, Nisse Hallberg, Sven Brundin

21 juli: Henrik Nyblom, Simon Garshasebi, Carl Stanley, Tobias Jacobsson, Charlie Michaelsen

28 juli: Simon Garshasebi, Petter Bristav, Therese Sandin, Charlie Michaelsen

Stockholm, Sverige