Hittar din position
Snart klart
Laddar recensioner
Snart klart
Allt om Stockholm
Din bästa Stockholmsguide

Instagramfenomenet gör show med Kristian Luuk

Kristian Luuk och Daniel Hallberg går ihop och gör scenshow på Scalateatern.
Kristian Luuk går ihop med medieprofilen Daniel Hallberg och gör scenshow på Scalateatern.

Från humoristiska filmer på Instagram och en roll i filmen The Square. Framgångssagan Daniel Hallberg fortsätter. Nu gör han show med Kristian Luuk.

Till helgen är det dags för en premiär: Scenkväll med Luuk och Daniel Hallberg på Scalateatern i Stockholm.

Talkshowen tar avstamp i TV4-programmet Sen kväll med Luuk (som leddes av Luuk under 16 säsonger mellan 1996 och 2004) men förflyttas nu till teaterscenen under fyra kvällar – och Hallberg hakar på som ny sidekick.

– Kristian hade en idé om att göra en liveföreställning och komma tillbaka till rötterna litegrann, utan kamera och på en ganska intim teater. Sjukt nog hade han mig i åtanke som sidekick där, för att han gillar mina sketcher som jag gör på Instagram, säger Daniel Hallberg.

Från Instagram-sketcher till Luuks sidekick

Till vardags jobbar han som AD på reklambyrån King. Samtidigt har Daniel Hallberg gjort succé med sina humoristiska filmer på Instagram det senaste året, vilket lett till att han bland annat gästat Idol 2017 och spelat dryg pr-strateg i Ruben Östlunds prisbelönta film ”The Square”.

Och till våren är det alltså dags för ytterligare ett nytt uppdrag.

Var det självklart att du skulle tacka ja? 

– Det var superkul att få frågan. Det finns så många duktiga komiker och så vill han göra det med mig av alla människor i världen. Då måste man ju säga ja, för det är ju en fantastisk chans. Man vill bara göra så mycket roliga saker som möjligt i livet.

Hoppas på en schysst publik

Tanken här är att två gäster, så kända som möjligt, intervjuas av Luuk varje kväll. Samtidigt agerar Hallberg sidekick och husband, det vill säga spelar musik mellan numren, digitalt såväl som akustiskt på egen gitarr. Dessutom bjuds det på sketcher och andra roliga saker, skräddarsydda efter gästen.

Känns det nervöst att köra live? 

– Jag är inte nervös just nu, men är väldigt angelägen om att vi ska göra en bra föreställning, med ett bra manus och idéer. En gång stod jag på scen och försökte imitera Håkan Hellström och inte en enda av 5000 personer i publiken skrattade. Det var fruktansvärt, så jag hoppas att den här publiken är schysst, säger Daniel Hallberg och skrattar.

Föreställningarna kommer inte att spelas in, utan upplevs exklusivt av teaterbesökarna.

– Vi gillar idén med att det här är bara för oss i teatern. Det skapar en annan atmosfär, där gästerna nog kan bjuda lite mer på sig själva när de inte har en kamera i ansiktet.

När: 22 och 23 februari, samt 8 och 9 mars 2018. Biljetterna finns ute nu.
Var: Scalateatern, Wallingatan 32-34 

Scalateatern, Wallingatan, Stockholm, Sverige