Hittar din position
Snart klart
Laddar recensioner
Snart klart
Allt om Stockholm
Din bästa Stockholmsguide
ANNONS

Intiman blir Stockholms nya familjeteater

Farser och revyer har länge varit Intimans fokus, men i höst är det slut med det. Då byter teatern stil och satsar på föreställningar för hela familjen.

ANNONS

Ingmar Bergman var teaterns förste regissör och konstnärlige ledare under 1950-talet. Då sattes flera operor upp på Initiman,  tio år senare bytte man inriktning. Sedan 60-talet har farser och revyer dominerat med stjärnor som Jan Malmsjö, Gösta Ekman och Birgitta Andersson och Carl-Gustaf Lindstedt på scen.

Tungt fokus på Astrid Lindgren

Nu är det återigen dags att byta profil och bli en renodlad familjeteater. Till sin hjälp har man tagit in Falkenbergssonen Kålle Gunnarsson som sedan några år tillbaka, med en rad uppsättningar på västsvenska scener, har blivit familjen Astrid Lindgrens hovregissör.

Därmed kan besökarna vänta sig en repertoar med tungt fokus på Astrid Lindgrens författarskap såväl som barn- och ungdomsmusikaler som slagit på Broadway och i West End.

Peter Pan och Emil i Lönneberga i höst

Sammanlagt ska 45 unga få jobb i två olika föreställningar i höst – den svenska versionen av musikalen Peter Pan och Astrid Lindgrens Emil i Lönneberga. Närmast söker man bland annat Sveriges nya Emil och Ida. I söndags inleddes de första uttagningarna som pågår i maj och juni.

– Generellt handlar det om matiné-föreställningar, det ska fungera fint att gå i skolan och spela på Intiman på helgerna. Till Emil i Lönneberga kommer vi släppa fram flera olika Emil-tolkare. Det handlar trots allt om busungar i första klass och som måste tillåtas att improvisera sig fram med glädje, säger teaterproducent Janne Andersson i en kommentar.

Intiman, Odengatan, Stockholm, Sverige