Hittar din position
Snart klart
Laddar recensioner
Snart klart
Allt om Stockholm
Din bästa Stockholmsguide

Kollektiv sorgebearbetning tar plats på scen

Dramalabbets föreställning Allt Rasar spelas på Orionteatern efter årsskiftet.
Dramalabbets föreställning Allt Rasar spelas på Orionteatern efter årsskiftet.

Plågsamma berättelser gestaltas fysiskt och visuellt till ljudet av smäktande ballader när Dramalabbets föreställning Det Rasar spelas på Orionteatern efter årsskiftet.

Den 20 januari bjuds det in till kollektiv sorgebearbetning på scen när föreställningen Det Rasar har premiär på Orionteatern.

Inspirationen kommer från konstnären Sophie Calles bok Exquisite Pain, där hon återupprepar en kärlekssorg inför vänner och tillfälligt bekanta som i utbyte berättar om sina sorger.

Baserad på ett 30-tal personliga berättelser

Dramalabbet som ligger bakom produktionen har uppmanat människor att skicka in smärtsamma minnen, och fått in ett 30-tal personliga berättelser som ligger till grund för föreställningen.

– Det kräver mod att blotta sin sårbarhet och att älta är för oss en process som frigör smärtan. Genom att visa det mest sköra kanske vi kan mötas och ge stöd åt varandra. Så förbered er på stora känslor och massbearbetning i grupp, säger regissör Katja Seitajoki i en kommentar.

Ackompanjeras av ballader

De plågsamma berättelserna gestaltas inte bara fysiskt utan även visuellt i form av bilder av fotograf José Figueroa, samt ackompanjeras av smäktande ballader.

Fakta

Det Rasar – en sorgeakt

Av: Dramalabbet
Premiär: 20 januari på Orionteatern
Koncept, regi och scenografi: Katja Seitajoki
Manus: Alexandra Loonin
Medverkande: Py Huss-Wallin, Josephine Wistedt
Fotograf: José Figueroa
Ljusdesigner: Ronald Salas

Orionteatern, Katarina Bangata, Stockholm, Sverige