Hittar din position
Snart klart
Laddar recensioner
Snart klart
Allt om Stockholm
Din bästa Stockholmsguide

NK:s bokhandel satsar på jazz och själen

NK byggs om och butikerna flyttar runt.
NK byggs om och butikerna flyttar runt.

NK håller på att bygga om och flyttar runt på sina butiker. Nu hamnar bokhandeln på bottenplan.

NK:s bokaffär flyttar ner på bottenplan, en del i den stora ommöbleringen som sker på landets mest kända varuhus och ägarinnan Karoline Borkowska lovar att de ska fortsätta satsa på böcker, jazz och klassisk musik.

– Vi kommer att ha kvar samma sortiment där det personliga urvalet ska synas ännu mer. Det ska finnas en själ och en tanke bakom varje bok och skiva, säger hon.

Fakta

Fler personliga bokhandlar

  1. Hedengren.Klassisk bokaffär kämpar i motvind på stans bästa adress, men har också en av de trevligaste bokaffärerna i Stockholm.
    Adress: Stureplan, gallerian.
  2. Söderbokhandeln Hansson och Bruce En riktig boklåda, mitt på Götgatan, fast utan stressen utanför. Mer ofta än sällan spelar de trivsam jazz och har alltid lagt fram böcker du inte visste att du ville läsa.
    Adress: Götgatan 37
  3. Aspuddens bokhandel. Café och lokal samlingsplats samt välsorterad bokhandel – alltid med örat mot marken.
    Adress: Hägerstensvägen 130

 

Hassen Khemiri i höst

Bokhandeln driver även ett litterärt sällskap i form av bokcirkel där ett 60-tal personer träffas tio gånger per år och diskuterar böcker. Det litterära sällskapet leds utav Denise Rudberg och Mikaela Bley.  NK Bokhandel arrangerar även litterära kvällar under hela hösten med bland annat Marie-Louise Ekman, Jonas Hassen Khemiri och Herman Lindqvist.

Arbetet med att bygga om NK Stockholm  beräknas ta tre år och omfattar 50 procent av den befintliga varuhusytan. Samtidigt växer varuhuset med 20 procent, då delar av Parkaden på andra sidan Regeringsgatan kommer att bli en del av NK.

 

 

NK, Hamngatan, Stockholm, Sverige