Hittar din position
Snart klart
Laddar recensioner
Snart klart
Allt om Stockholm
Din bästa Stockholmsguide
ANNONS

Dagens coronasäkra utflyktstips: Marabouparken i Sundbyberg

Marbouparken
Utöver den vackra konsten har Marabouparken stora gröna ytor och en plaskdamm för den som vill svalka sig.

Att du semestrar i stan är ingen anledning att sitta hemma och ha tråkigt. Allt om Stockholm guidar dig till härliga utflyktsmål i länet hela sommaren. Först ut på tipslistan är Marabouparken i Sundbyberg.
–  Det är en jättemysig park och det är inte så mycket folk, säger Karolina Nilson som är där med sina barn.

ANNONS

Ett stenkast från tågspåret i Sundbyberg ligger Marabouparken. Här hittar du grönska med vackra blommor, fantastisk konst och god fika på Dolks Kök. 

Den 6 juni öppnade ”Wanja Djanaieff och hennes tjugotvå älsklingsfärger” på konsthallen i parken. Det är en retrospektiv utställning av en av Sveriges mest inflytelserika textilformgivare där man visar Djanaieffs skisser, kläder och ikoniska mönster.

Marabouparken

Just nu ställs ”Wanja Djanaieff och hennes tjugotvå älsklingsfärger” ut på Marabouparken konsthall. Foto: Sandra Eriksson

”De har jättegoda pannkakor”

Konsthallen håller öppet onsdag till söndag, men Marabouparken är trots allt värd ett besök bara den, vilken dag som helst. Även utomhus kan du nämligen njuta av konst i form av majestätiska skulpturer.

– Det är en jättemysig park, det är inte så mycket folk och det finns en trevlig liten plaskdamm. Det är stora ytor och väldigt vackert. Sedan gillar vi kaféet, de har jättegoda pannkakor och så brukar vi titta på fiskarna, säger Sundbybergsbon Karolina Nilson som är där med barnen Alma, 9, och Noa, 5.

Sundbybergsbon Karolina Nilson med barnen Alma, 9, och Noa, 5.

Sundbybergsbon Karolina Nilson med barnen Alma, 9, och Noa, 5.

Fler utflyktstips i Sundbyberg

Då familjen ska tillbringa stora delar av sommaren i stan är utflykter är ett måste. Huvudsta är en annan favorit när det är varmt nog att bada och restaurangen Delibruket Flatbread i Tornparken när hungern ska stillas.

ANNONS

Ursviksskogen är också väldigt trevligt. Det går en buss dit också om man inte vill åka bil, så dit åker vi ganska mycket. Där finns några olika slingor man kan gå och en fotbollsplan också.

Marabouparken

Marabouparken bjuder på majestätiska skulpturer i naturen. Foto: Sandra Eriksson

Marabouparken, Löfströmsvägen, Sundbyberg, Sverige