Hittar din position
Snart klart
Laddar recensioner
Snart klart
Allt om Stockholm
Din bästa Stockholmsguide
ANNONS

Cosplay och skådisar på Comic Con i helgen

Mads Mikkelsen är en av skådespelarna som gästar Comic Con Stockholm 2018.
Mads Mikkelsen är en av skådespelarna som gästar Comic Con Stockholm 2018.

Till helgen är det dags för Comic Con Stockholm – Nordens största mässa för populärkultur. Då kan du träffa skådisar, serietecknare, digitala kreatörer och ta del av Cosplay-aktiviteter. Här är några höjdpunkter.

ANNONS

På fredag slår den åttonde upplagen av Comic Con Stockholm upp dörrarna Kistamässan för det tre dagar långa populärkulturella evenemanget med fokus på spel, serier och film.

Mässan har över 100 utställare varje år. Bland annat kan du träffa representanter från de största spel- och filmbolagen, lära dig om relevanta skolor och testa nya produkter.

Träffa Mads Mikkelsen på Comic Con

Är du villig att pröjsa 400 spänn kan du dessutom gå hem med Mads Mikkelsens autograf i fickan när han gästar mässan för en autograf- och fotosession. Även Supernatural-stjärnan Mark Sheppard och en rad andra skådespelare kommer att vara där.

Comic Con får dessutom besök av flera populära Youtube-profiler, däribland Amanda Edmundsson, Ellimacs och Daniel Norlin.

Flera tävlingar under helgen

Under mässan anordnas två olika tävlingar inom cosplay. Kvalet till SM i Cosplay äger rum på fredagkvällen och kvalet till World Cosplay Summit (som är en duo-tävling) avgörs på söndagen.

För serieälskaren är ett besök i Comic Village att rekommendera. Flera serietecknare från Marvel och DC kommer att vara på plats och hålla i klasser under alla tre dagar. Som om det inte vore nog har du chansen att få dina tecknade verk bedömda av C.B Cebulski, chefredaktören för Marvel Comics.

Efterfest på Café Opera

På söndagen avslutas mässan med en officiell Comic Con-efterfest på Café Opera med start klockan 19. Alla med eventarmband kommer in gratis – och utklädnad uppmuntras.

När: 14-16 september. Fredag, klockan 15-22. Lördag, klockan 09-19. Söndag, klockan 10-18.
Var: Kistamässan, Arne Beurlings Torg 5 i Kista

ANNONS
Kistamässan, Arne Beurlings Torg, Kista, Sverige