Hittar din position
Snart klart
Laddar recensioner
Snart klart
Allt om Stockholm
Din bästa Stockholmsguide
ANNONS

Gather – festival som vill spränga gränser

Jakob Grandin arrangerar Gather på Nobelberget.
Jakob Grandin arrangerar Gather på Nobelberget.

Föreläsningar och diskussioner men även konserter och klubbkvällar. Den nya storsatsningen Gather satsar brett för att skapa förändring och gränsöverskridande möten.

ANNONS

Den 14 september är det premiär för storsatsningen Gather som genom att vara både konferens och musikfestival vill provocera fram gränsöverskridande möten. Det handlar om tre dagar fyllda av dialoger, debatter och samtal men även musik- och klubbevenemang.

– Grejen med Gather är att vi inte har någon målgrupp utan riktar sig till alla som vill öppna ögonen, inspireras och skapa förändring. Det kan handla om företag, organisationer och entreprenörer men även studenter, läkare och arbetslösa, säger grundaren Jakob Grandin.

Så kom hit, ifrågasätt, samarbeta och förändra

Jakob Grandin, Gathers grundare

Fakta

Höjdpunkter under festivalen

Torsdag

Lucy McRae föreläser om hur teknologi kan förändra människokroppen.

Panelsamtal om framtidens journalistik och nyhetsrapportering. Deltar gör bland andra Gerard Ryle från International Consortium of Investigative Journalists som låg bakom Panamadokumenten.

Amanda Bergman och Naomi Pilgrim intar scenen på Kägelbanan på Södermalm.

Fredag

Paneldiskussion om nattlivets roll i samhället med bland andra Mirik Milan som är nattborgmästare i Amsterdam.

Föreläsning om hur dagens teknik kan förvandla vilken yta som helst till ett musikinstrument.

Fler än 30 discjockeys, klubbar och artister står för den musikaliska underhållningen på Trädgården på Södermalm.

Lördag

Utställningsdag på Nobelberget, Nacka.

Stor avslutningfest med akter som Omar Souleyman, Superpitcher och Genius of Time samt samt Red Bull Sound Select i regi av Babak Azarmi.

Basen på Nobelberget

Gather har sin bas på Nobelberget i Sickla men gör även gästspel på det nya hotellet Downtown Camper, Kägelbanan och Trädgården. På dagarna är det föreläsningar och samtal som står i fokus, och här är tanken att diskussionerna ska kretsa kring årets teman som är Demokrati, Människa vs Maskin, Kommunikation, Ekonomi och Stadsutveckling. 

– Dessa är valda utifrån aktuella dialoger som pågår runt omkring oss i samhället. Utöver föreläsningarna har vi även konkreta ”labb” som handlar om att hitta lösningar och förverkliga idéer, berättar Jakob Grandin.

Musikfestival på kvällarna

När mörkret sedan lägger sig över Stockholm skiftar fokuset och evenemanget förvandlas till en kultur- och musikfestival med namn Gather Music Festival. Här satsas det på tre kvällar och nätter med musik, konst och performance av både svenska och internationella akter.

– Utan lust, gåshud och kärlek så är all förändring förgäves. Det är också här de riktiga mötena sker. Bland höjdpunkterna finns Amanda Bergman på torsdagen, Honey Dijon på fredagen och avslutningen på Nobelberget med bland andra Omar Souleyman, Superpitcher och Lady Leshurr, säger Gather-grundaren Jakob Grandin.

Enligt Jakob Grandin skapar denna mångfald en bra grund för att kunna genomföra förändringar och så frön för nya idéer, projekt och relationer.

– Det är viktigt att hela tiden vilja förflytta sig och utmana sig själv och sin omgivning. Så kom hit, ifrågasätt, samarbeta och förändra, säger han.

Nobelberget, Sickla industriväg, Nacka, Sverige