Hittar din position
Snart klart
Laddar recensioner
Snart klart
Allt om Stockholm
Din bästa Stockholmsguide

Festivalen Music and arts försvinner

Music and arts på Skeppsholmen blir inte av i år. Stockholm blir en musikfestival fattigare.
Konserter med Jens Lekman, Frida Hyvönen och Eva Dahlgren ersätter.

Det har varit tyst om festivalen Music and Arts hela våren. Lite för tyst. Nu står det klart att festivalen tar en paus i år. Istället blir det tre separata konserter på Trädgårdsscenen bakom Moderna Museet.  Tre svenska akter, Jens Lekman, Eva Dahlgren och Frida Hyvönens spelningar,  ersätter den internationella festivalen.

–  Festivalen, i den form som vi vant oss att se den, tar en paus i år, säger Joakim Skoglund, pressansvarig på Luger som arrangerar Music and Arts.

Hur blir det 2018? 

– Vi ska se över hela kostymen och se hur vi ska kunna utveckla den här omtyckta festivalen vidare. Men på något sätt kommer Music and Arts finnas nästa år också.

Enligt Joakim Skoglund är festivalen ett dyrt projekt och ska man lägga så här mycket pengar måste man vara helt säker på formen.

– Vi vill inte bara fortsätta rent slentrianmässigt utan nu ser vi som sagt över hela projektet för att kunna utveckla något ännu bättre.

En festival försvinner, en annan ser dagens ljus för första gången. Läs mer om festivalerna som blir av i Stockholm här. 

Moderna Museet, Stockholm, Sverige