Hittar din position
Snart klart
Laddar recensioner
Snart klart
Allt om Stockholm
Din bästa Stockholmsguide
ANNONS

Ny flytande kulturscen tar plats under Liljeholmsbron

2021 öppnar en ny kulturscen under Liljeholmsbron.
2021 öppnar en ny kulturscen under Liljeholmsbron.

En ny kulturscen placerad på pontoner i vattnet håller på att växa fram vid Liljeholmshamnen. Här ska Teatern under bron bjuda stockholmarna på scenkonst, mat och dryck – med smygpremiär redan i sommar.

ANNONS

Projektet är ett samarbete mellan Kulturförvaltningen, Trafikkontoret, Stockholms hamnar och Teatern under bron Liljeholmshamnen, som under tre år ska driva scenen.

– Det här är ett typexempel på när vi lyckas aktivera en plats som idag är bortglömd eller otrygg och skapa något nytt och attraktivt. Inte minst stadens kajer och andra vattennära platser kan användas mycket bättre så att de kommer alla stockholmare till del, säger Daniel Helldén (MP), trafikborgarråd, i en kommentar.

Smygpremiär i sommar

Totalt handlar det om 290 flytande kvadratmeter på vatten.

– Wow, är känslan när vi tillsammans med Stockholms stad nu får till en ny unik kulturscen på vatten. Vi vill vara en kaxig samlingspunkt och mosaik för konstnärliga uttryck. Ett slags flytande kulturhus – nyfiket, levande och oberoende, säger Rennie Mirro, konstnärlig ledare på Teatern under bron Liljeholmshamnen.

I maj 2021 öppnas scenen officiellt. Men redan nu i sommar blir det en fem dagar lång smygpremiär när det bjuds in till monologfestivalen Definitivt 50 pers.

Liljeholmshamnen, Stockholm, Sverige