Hittar din position
Snart klart
Laddar recensioner
Snart klart
Din bästa Stockholmsguide

Galleri stängde ner trafiken i tre timmar

Sturegatan stängdes av i tre timmar, när Peter Frie-skulpturen skulle in i galleriet.
Sturegatan stängdes av i tre timmar, när Peter Frie-skulpturen skulle in i galleriet.

Samma utställning fast på två helt olika adresser? Är det ett vågat grepp från galleri Bohman-Knäpper eller handlar deras nya utställning om något helt annat?

Samma utställning – fast i två olika lokaler. När en ny utställning med Peter Fries skulpturer och målningar ställs ut sker det i rum på både Sturegatan och Rådmansgatan. Och utställningen har redan fått uppmärksamhet, kanske inte minst på det spektakulära viset Sturegatans ena fil stängdes av i tre timmar när skulpturerna skulle komma på plats.

Platsbrist

Bakom utställningen står det nya konstgalleriet Bohman-Knäpper var ägare verkat i Stockholm sedan början av 80-talet.

Men att en utställning fortsätter på en annan plats är inte ett djärvt grepp eller uttänkt strategi utan det handlar snarare om platsbrist.

– Vi har varit vana vid större lokaler, nu har vi två mindre och har precis bestämt att det andra stället, på Rådmansgatan blir lite av ett experimentellt rum där utställningen kan fortsätta, säger chefen Angelika Knäpper.

Utställningen, som alltså visas på två adresser öppnar på torsdag: på Rådmansgatan 15 och på Sturegatan 36.

bild-03-foto-per-erik-adamsson

Snart är skulpturen på plats.

Fakta

Ställt ut både Billgren och Bourgouis

Sedan början av 80-talet har galleri Lars Bohman varit en stor del av stans konstscen. Konstnärer som exempelvis Ernst Billgren, Linn Fernström, Lars Lerin har ställt ut här, precis som Louise Borgeouis och hennes jättespindel samt Yayoi Kusama.

Men i vintras sålde Bohman sina lokaler på Karlavägen till Galleri Forsblom. Men inte för att lägga ner verksamheten sig utan tvärtom. Nu öppnar ett nytt galleri som heter Bohman-Knäpper efter den nya chefen Angelika Knäpper.

– Jag jobbade åt Lars, på 80-talet, sen har jag drivit egna galleri i över tio år och nu jobbar vi ihop igen, säger Angelika Knäpper.

Rådmansgatan 12A, Stockholm, Sverige