Hittar din position
Snart klart
Laddar recensioner
Snart klart
Din bästa Stockholmsguide

Maggio och Little Jinder tillsammans i kör

Färgglad Indiekör sjunger pop i helgen
Färgglad Indiekör sjunger pop i helgen

Indiekören står för sin största utmaning hittills: att fylla hela Eric Ericsonhallen med folk som vill höra körversioner av Maggio, Little Jinder och Bon Iver.
– Jag tror att det kommer låta otroligt bra säger Erik Gunnarsson, en av deltagarna.

I helgen ger Stockholms indiekör sin största konsert hittills när de sjunger egna versioner av  Little Jinder, Bon Iver och Weeping Willows låtar i Eric Ericssonhallen.

Turas om

En indiekör är, precis som namnet antyder, en kör som sjunger poplåtar.

– Och vi turas om att arrangera och dirigera, det är också en del av indie-arrangemanget, säger en, Erik Gunnarsson som sjungit i kören sedan den etablerades i Stockholm för tre år sedan.

Från GBG

Kören kommer ursprungligen från Göteborg och knoppades av när några av medlemmarna flyttade till Stockholm. Enligt Erik Gunnarsson finns det nystartade indiekörer i andra städer också. Bland annat i Lindköping och i Malmö, där det liknade konceptet med Klubbkören också finns.

Låtvalen och hur det låter varierar en del beroende på att nytt folk tillkommer ibland (även om intagningen är full just nu kan man alltid höra av sig och ställa sig i kö) men vissa favoriter från förr kommer finnas på helgens repertoar lovar Erik.  Själv ser han mest fram emot att sjunga körens version av Veronica Maggios Mitt hjärta blöder.

– Jag tror den kommer att låta otroligt i Eric Ericsson-hallen.

Världskänd körledare

Eric Ericssonhallen är döpt efter den världskända svenska körledaren som förutom sin egen kammarkör även ledde Radiokören och Uppsalasällskapet Orfei Drängar. Eric Ericsson sägs ofta vara en stark bidragande faktor, tillsammans med sångglädjen i våra studentstäder och kyrkor, till de svenska körundret tack vare sina internationella framgångar

Mycket att leva upp till i den här lokalen? 

– Ja, men det är det som ska bli så roligt.


Konserten ges 23 april kl 16-17 i Eric Ericssonhallen, på Skeppsholmen

Eric Ericsonhallen, Kyrkslingan, Stockholm, Sverige