Hittar din position
Snart klart
Laddar recensioner
Snart klart
Allt om Stockholm
Din bästa Stockholmsguide
ANNONS

Lär känna Stockholm på guidad tur till fots eller på cykel

Upplev Snösätra på stadsvandring.
Upplev Snösätra på stadsvandring.

Oavsett om du har snöat in dig på andra världskriget, mat och vin, eller paranormal aktivitet så finns det en stadsvandring för dig här i stan. Vi guidar till ett gäng olika för dig som vill lära känna Stockholm från olika perspektiv.

ANNONS

Verde Verde Travel

Anordnar ett 30 tal guidade utflykter i nästan hela Stockholmsområdet, från Skogskyrkogården till stadshuset. Här blandas historia, grön natur och kuriosa med humor och berättelser. Du som har cykel kan också boka en rullande tur, runt Södra Djurgårdens parklandskap. Här är fyra exempel: 

Högdalen, Rågsved och Snösätra:  Här får du uppleva tre områden som inspirerats av ABC-staden Vällingby och som i stort sett har bevarat sitt ursprungliga utseende.

Medeltid, mjöd och mer: En vandring i medeltidens Stockholm som avslutas med en mugg mjöd och lättare tilltugg.

Murarnas mästare: Vandringen är en hyllning till arkitekten Ragnar Östberg och hans livsverk Stockholm Stadshus. Här får du veta mer om byggnaden, såväl som dess skapare.
Skogskyrkogården: Möt arkitekterna Gunnar Asplund och Sigurd Lewerentz och deras mästerverk. Ett unikt landskapsrum med arkitektur och konst som har en plats på Unescos världsarvslista sen 1994.

Läs mer och boka här.


Stadsvandringar i Stockholm

Arrangerar flera spännande vandringar på tema mat, öl och vin, andra världskriget, paranormal aktivitet och mycket mer. Här är några av dem:

Andra världskrigets Stockholm: Hur kunde så få tyska spioner gripas fram till 1942? Varför bombades Stockholm under kriget? På den här vandringen får du lyssna på spionhistorier och se hur staden såg ut under andra världskriget, dessutom får du svar på en rad spännande frågor.

Mordvandring: Vill du ha lite extra spänning och underhållning är den här vandringen något för dig. Få kunskap om huvudstadens kriminella och blodiga förflutna, lyssna till spektakulära mordhistorier från Gustav Vasas Stockholm eller följ med på en vandring i den organiserade brottslighetens fotspår.

ANNONS

Matvandring: Häng med till tre ställen i Gamla Stan och lär dig mer om svensk husmanskost, varför vi har pannkakstorsdag, och annan mathistoria samtidigt som du erbjuds förrätt, varmrätt och dessert.

Vinvandring: Förflytta dig bakåt till medeltiden och platserna där historiska händelser ägt rum, stig emellanåt in i värmen på två olika pubar och smaka på sju olika sorters vin och charkuterier.

Boka någon av dessa stadsvandringar här.


Ourway Tours

Är du sugen på en lyxig version av stadsvandring så anordnar den här guiden privata stadsvandringar Här är några exempel på turerna som finns:

Maktgalna Monarker: En stadsvandring genom Gamla Stan där du får lära känna landets galna kungar genom historien.

Från Barnhem till Spökslott: Här får du följa med på en resa genom stadsdelen Norrmalm, som vuxit fram ur trånga barnhus och mörka, ruggiga fängelser med ökända tortyrkammare.

Puss & Snusk:  Upplev Gamla Stan från andra perspektiv, än de du läst om i skolböckerna, drån bordellmammor till älskarinnor.

Från Lort till Lyx: Östermalm har inte alltid varit lika exklusivt. På den här vandringen får du lära dig mer om stadsdelens sunkiga kvarter.

Hitta fler turer och boka här.

Stockholm, Sverige