Hittar din position
Snart klart
Laddar recensioner
Snart klart
Allt om Stockholm
Din bästa Stockholmsguide
ANNONS

Kungliga Operan och Dramaten ombokar publiken

Dramaten och Kungliga Operan ombokar sin publik.
Dramaten och Kungliga Operan ombokar sin publik.

Regeringen tog under onsdagen beslut om att stoppa alla evenemang med fler än 500 deltagare på Folkhälsomyndighetens inrådan. Nu vidtar Stockholms kulturinstituationer åtgärder. Bland annat planerar Kungliga Operan och Dramaten att boka om sin publik, rapporterar SVT.

ANNONS

Stockholm live ansvarar för verksamheten i flera av stadens största arenor Globen, Friends och Tele2. Tidigare i veckan uppgav de att det inte är de som bestämmer om ett evenemang blir av, utan att det är upp till arrangörerna. Nu har de meddelat SVT via mejl att avvaktar med beslut om kommande sportevenemang och konserter.

Evenemangsproducenten Blixten & Co. uppger till Dagens Nyheter att de kommer att gå på Folkhälsomyndighetens rekommendation när den fastställts av regeringen.

”Det innebär att vi kommer titta igenom våra evenemang och se vilka som innebär fler än 500 besökare, det har vi redan tittat på. Vi står på tå. Vi kommer även kommunicera med våra biljettköpare”, säger Sandra Nordin, marknads- och kommunikationschef, till DN. 

Dramaten, Operan och Nationalmuseum

SVT skriver också att Dramaten och Kungliga Operan kommer att omplacera och omboka publiken, så att inga föreställningar har fler än 500 personer i lokalen. För Operan innebär det att de kommer att tvingas avboka besökare för att följa restriktionerna. Nationalmuseum begränsar antalet besökare från och med i morgon.

Och på Stockholms konserthus, ser man just nu över den planerade Beethovenfestivalen som skulle starta den 18 mars.

– Vi överväger att ställa in nu initialt, säger vd:n Stefan Forsberg till SVT.

ANNONS
Stockholm, Sverige