Hittar din position
Snart klart
Laddar recensioner
Snart klart
Allt om Stockholm
Din bästa Stockholmsguide

Massor av manga på Stockholms seriefestival

Årets officiella festivalbild.
Årets officiella festivalbild.

Japan är temat för den 20 upplagan av Stockholms seriefestival som går av stapeln i maj.

Stockholms internationella seriefestival fyller 20 år. 5-6 maj tar serierna över kulturhuset i en två dagar lång festival.

I år är temat Japan, ett tema som är taget från det faktum att Sverige och Japan i år firar 150 år av diplomatiska relationer.  En av festivalens gäster den svenska serietecknaren Åsa Ekström, som numera bor i Japan säger såhär:

– Den starkaste symbolen för bandet Sverige-Japan är för mig Kungsträdgårdens körsbärsblommor. De symboliserar även Stockholm och festivalen för mig då det är säsongen de blommar.

Massa manga

Ingen japansk seriefestival utan  manga och från Japan kommer bland andra hedersgästen Fumiyo Kouno (In This Corner of the World) och Chihiro Tamaki (Walkin’ Butterfly). Andra mangainspirerade gäster inkluderar svenska Natalia Batista. Bland de svenska serietecknarna syns bland andra  Anneli Furmark (Närmare kommer vi inte) och David Liljemark (David Liljemarks underbara värld) via färskare favoriter som Frida Malmgren (Tjejerna på höjden), till debutanter som Ellen Greider (Lunchbox) och Bitte Andersson (I slutet av regnbågen). 

Kulturhuset, Sergels torg, Stockholm, Sverige