Hittar din position
Snart klart
Laddar recensioner
Snart klart
Allt om Stockholm
Din bästa Stockholmsguide
ANNONS

Så påverkas nöjeslivet i Stockholm av coronaviruset

Så påverkas stans kulturinstitutioner.
Så påverkas stans kulturinstitutioner av coronaviruset.

Kungliga Operan och Dramaten ställer in sina föreställningar, museer pausar sina program.
Här är en lägesuppdatering om hur Stockholms kulturinstitutioner påverkas av coronaviruset.

ANNONS

Förra veckan gick Kungliga Operan och Dramaten ut med att de tänkte omboka gäster för att efterleva beslutet om att inte vara fler än 500 i publiken. När helgen väl anlände hade dock båda kulturinstitutionerna fattat beslutet om att ställa in helgens scenverksamhet.

Kungliga Operan

För Operans del gäller beslutet tills vidare alla publika evenemang fram till och med lördagen den 28 mars, även om det kan komma att omprövas.

– Vi tycker det är en tråkig men nödvändig åtgärd, säger Kungliga Operans VD Birgitta Svendén i ett pressmeddelande.

Framöver satsar Kungliga Operan på att erbjuda scenkonst genom den kostnadsfria digitala tjänsten Operan Play. Här planerar de att sända fler föreställningar, såväl som repetitioner som publiken kan njuta av hemma i soffan, så länge operahuset håller stängt.

Dramaten

Dramaten beslutade på måndagen ställa in all publik verksamhet till och med tisdagen den 31 mars.

ANNONS

Med anledning av Folhälsomyndighetens rekommendationer har nationalscenens ledning gjort en riskanlays och kommit fram till att det finns ett behov av att stänga.

Scalateatern

Scalateatern försöker hålla öppet som vanligt – dock med minskad publikkapacitet. Teaterscenen uppdaterar hemsidan vid inställda föreställningar, samt meddelar berörda biljettköpare på mail.

Nordiska museet

Nordiska museet meddelade på måndagen att de temporärt pausar all programverksamhet för att minska smittspridningen av covid-19.

Beslutet berör offentliga visningar, skolvisningar, bokade gruppvisningar och publika samtal under perioden måndag 16 mars till och med måndag 31 mars. Museet håller annars öppet som vanligt men med en begränsning om max 500 besökare i lokalerna.

Nationalmuseum, Moderna Museet och Ark Des

Den 18 mars kom beskedet att de tre muséerna beslutat att stänga sina lokaler fram till och med tisdag 14 april. Alla offentliga visningar, bokade gruppvisningar och event, skolvisningar och ateljéverksamhet har ställts in sedan tidigare.

Fotografiska museet

Även Fotografiska ställer in eller skjuter fram större programpunkter som omfattas av de nya direktiven kring publika tillställningar med anledning av corona.

I övrigt håller de öppet som vanligt, men ser till gästantalet i huset inte överstiger 500 personer.

Stockholm, Sverige