Hittar din position
Snart klart
Laddar recensioner
Snart klart
Allt om Stockholm
Din bästa Stockholmsguide

Duo öppnar Dramatens bar igen

Sandra Rosa Bergman och Jeanette Simon
Sandra Rosa Bergman och Jeanette Simon
Jeanette Simon och Anna Dahl Tillander
Jeanette Simon och Anna Dahl Tillander

Nästa fredag öppnar Dramatens bar igen: Lika mycket krog som kulturscen med jazz, litteraturkvällar, cocktails och mellanrätter.
– Vi sticker ut rätt mycket här i området, säger Jeanette Simon ny restaurangchef.

Nästa fredag, 15 december är det premiär för nya Dramaten bar.

Förutom ett par veckor i våras när restauranglokalerna återinvigdes och kallades för NeonDämon, har allt stått orört sedan 60-talet. På den tiden var det Ingmar Bergman som bossade på Dramaten. (Det var faktiskt regissören själv som stället med förklaringen att krogen inte höll måttet. Men nu är det dags igen. )

Både jazz och poesi

I lokaler som har en tung historia ska Jeanette Simon i samarbete med Sandra Rosa Bergman både förvalta och förnya arvet. Dels kommer Dramaten själva stå för kuturunderhållning såsom poesi, musik och andra läsningar från barens scen. (programmet är inte satt ännu)

Taket har stått orört.

Taket har stått orört.

Men flera dagar i veckan är det också tänkt att restaurang-och bar gästerna ska få jazzunderhållning.

– Vi tror att vi kommer att sticka ut rätt mycket från övriga ställen som ligger häromkring: Lite mer avslappnat, kanske lite stökigare och mindre förutsägbart, säger Jeanette.

Mellanrätter och cocktails

Tittar man på menyn är det dock desto mer konventionellt: mellanrätter och en gedigen cocktaillista – ett koncept som snarare regel än undantag för nyöppnade ställen i stan.

– Men det är roligt att äta mellanrätter, säger Jeanette, du behöver inte vara låst i en meny och har chans att prova flera olika saker.

Ingen röd tråd

Hon förklarar också att menyn inte följer någon särskild röd tråd utan kommer anpassas lite efter tillgång, vad som leverantörerna har på gång och vad de själva vill laga i det ligga öppna köket som kommer ligga precis bredvid baren.

Konst på väggarna

Förutom Dramatens program på tisdagar och torsdagar och helgernas jazzunderhållning vill man också kunna hänga konst på väggarna enligt samma modell som Dramatens bakficka Frippes (Där en Hans Gedda-utställning har premiär på måndag)

Dramaten Bar öppnar fredag 15 december. Ordinarie program drar igång först andra veckan i januari.

 

Dramaten, Stockholm, Sverige