Hittar din position
Snart klart
Laddar recensioner
Snart klart
Din bästa Stockholmsguide

Petters nya album – en reaktion mot hat

Artisterna Petter Wallenberg och Mister Majah P.
Artisterna Petter Wallenberg och Mister Majah P.

Artisten, författaren och aktivisten Petter Wallenberg är aktuell med HBTQ-projektet Rainbow Riots. I dag släpps första singeln från det kommande albumet, där en rad queera artister medverkar.

När Allt om Stockholm hälsade på hemma hos Petter Wallenberg för snart ett år sedan var han aktuell med skivan My house is your house. Han arbetade samtidigt med ett musikprojekt i Uganda – med queera artister från några av världens farligaste länder för HBTQ-personer.

Resultatet av projektet är bland annat det nya albumet Rainbow Riots, komponerat och producerat av Petter Wallenberg, som släpps den 16 juni.

– Det här är musik som vapen mot förtryck, säger Petter Wallenberg om albumet.

Redan idag släpptes den första singeln och videon ”Equal Rights” där dancehallartisten och gay-aktivisten Mista Majah P från Jamaica står för sången.

Intäkterna går till HBTQ-personer i Uganda

Låten är en musikalisk kampanj för FN:s Globala Mål om jämställdhet och uppkom enligt artisten som en reaktion på att den jamaicanska artisten Sizzla, som sjunger tydligt homofobiska texter, bjöds in för att spela i Sverige. Detta var också starten till nätverket Rainbow Riots som verkar för HBTQ-rättigheter i världen.

– Equal Rights är på blodigt allvar, förklarar Petter Wallenberg i en kommentar. Människor blir dödade för sin kärleks skull. Kolla bara på det som händer i Tjetjenien nu.

Intäkterna från projektet går till att hjälpa HBTQ-personer i Uganda och andra länder där deras mänskliga rättigheter kränks.

Stockholm, Sverige