Festa i schlager, rap eller feministisk anda
Pettson & Co och AmberValent i helgen.
Pettson & Co och AmberValent i helgen.

Festa i schlager, rap eller feministisk anda

Klubb / Konsert / Kultur 

Spana in synth-pop-gotharen Lizette Lizette som ger en gratiskonsert, dra på stor rapfest på Debaser, festa med schlagerfans eller i feministisk anda på Kraken. Här är din guide till helgen.

ANNONS

Gratis konsert på Pop House: Hen har kallats stjärnskott av musikjournalisten Fredrik Strage i samband med releasen av singeln Rest feat Nicklas Stenemo förra året. 18 januari släpptes synth-pop-gotharen Lizettes Lizettes album Queerbody. På fredag spelar hen live på Pop House.

När: Fredag, 10 mars, öppnar klockan 18. På scen klockan 19. Var: Pop House Live, Djurgårdsvägen 68


Pettson & Co på Kulturhuset Stadsteatern:
På lördag är det premiär för en ny utställning på Kulturhuset. Här görs Sven Nordqvists bildvärld levande i en kombination av originalbilder och en finurlig, lekfull scenografi. Ta med barnen och följ med Pettson, Findus, Nasse och alla deras vänner på äventyr och delta i massa andra aktiviteter i den interaktiva utställningen. Läs mer här.

När: Premiär lördag, 11 mars. Var: Kulturhuset, Sergels torg

 

Stor rapfest på Debaser: Fatta man har under tre års tid jobbat för en bättre manlighet och för att rita om kartan för hur vi ser på killar, män och sexuellt våld. I år avslutas projektet. På fredag kör de stor avslutningsfest på Debaser Strand på fredagkvällen. Line­upen inehåller bland andra artisterna Parham, Cleo, Adam Tensta, Zacke och Lilla Namo. 

När: Fredag, 10 mars, klockan 19-03 (fri entré innan kl 20). Var: Debaser Strand, Hornstulls strand 4.


Festa i feministisk anda på Kraken:
 På lördag anordnar den feministiska tidskriften Bang den officiella efterfesten till Internationella kvinnodagen med temat ”self care” på Kraken i Stockholm. Kvällen till är har du bjudit in gänget som brukar köra Hip Hop Karaoke på Södra Teater, där får alla som vill får köra en låt. Dessutom spelar svensk-amerikanska AmberValent – och ytterligare en hemlig artist. Här kan du läsa mer och fixa biljett.

När: Lördag, 11 mars, klockan 21-03. Var: Kraken på Rökerigatan 1D, Johanneshov

 

Skam-fest #2 på Debaser: Har du fortfarande inte fått nog av norska tv-serien Skam kan du för återigen festa i äkta Skam-anda (träffa nya vänner, hooka och dansa) när Kosegruppa kör sin andra Skam-fest på Debaser. Live på scen norska artisten Nils Bech som har skymtats sjungandes i serien. Glowsticks, norrmän och massa överraskningar utlovas.

När: Lördag, 11 mars, klockan 19-03. Var: Debaser Strand, Hornstulls strand 4.

 

Mellofest på 424 kvadrat: Martin Edlund skulle köra glammig Mellofest i sin lägenhet i samband med Mello-finalen, men insåg att hans 36 kvadrat var en begränsning. Nu bjuder han in till fest i en replika av sitt vardagsrum – på 424 kvadrat i Clarion Hotels bankettsal. Schlagerförvandlingar, uppsnack, Mello på storskärm och bubbel. Och alla är bjudna. Läs mer här.

Tid: Lördagen, 11 mars, klockan 18-00. Plats: Clarion Hotel, Ringvägen 98

 

Stadsvandring i kraftfulla kvinnors fotspår: Internationella kvinnodagen var i onsdags, men i helgen kan du fortsätta uppmärksamma starka kvinnor som vågade kämpa för kvinnors rättigheter, när ingen annan gjorde det. Följ med på en stadsvandring där de som kämpade för kvinnors rätt att få bestämma över sig själva, för att fattiga barn skulle få gå i skola, för hjälp till ensamma mödrar eller för att gamla miljöer i Stockholm skulle bevaras, uppmärksammas. Mötesplats vid Slussen, promenad genom tre av Söders församlingar som alla bär kvinnonamn: Maria, Katarina och Sofia. Mer info om pris här.

När: Söndag, 12 mars, klockan 14.00-15.30. Var: Börjar vid Södermalmstorg, Slussen.

Spana in AmberValents video till nya singeln IDK här nedan. På lördag spelar hon på Kraken.

Våra bästa helgtips direkt 
i mejlen – varje fredag!

Läs fler klubbartiklar

Stockholms nattklubbar bjuder upp till dans i helgen
Klubb

Technofester, nattklubbspoesi och 90-talsröj

Nya nöjessatsningen Vinterterrassen bjuder på både underhållning och utsikt
Bar

Ny klubbsatsning med milsvid utsikt

Fullt ös på gayklubben LIQ vid Stureplan
Klubb

Nu blomstrar stans gayklubbscen

På med dansskorna, för nu blir det fest
AOS utforskar

Strandfest, houseklassiker och en hiphop-ikon

Södra Teatern, Mosebacke torg
Helgtips

Rampljuset på Södrans nya klubbar i helgen

Helgen bjuder på många tillfällen till dans
Klubb

Reggae-fest, 80-talsnostalgi och technobeats