Hittar din position
Snart klart
Laddar recensioner
Snart klart
Allt om Stockholm
Din bästa Stockholmsguide
ANNONS

Slutspelat för musikkollektivet RMH

"R.I.P. RMH" och "Merci for respecting our hustle" står på Instagram-bilden.
"R.I.P. RMH" och "Merci for respecting our hustle" står på Instagram-bilden.

Adam Tensta, Silvana Imam och Erik Lundin är några av de stjärnartister som hängt ihop med skivbolaget.

ANNONS

”Vila i frid, RMH” står det på management- och skivbolaget senast upplagda bild, postad av artisten Michel Dida på Instagram. RMH har själva delat inlägget på Twitter och tackar samtidigt för de här tio åren.

Grundaren Babak Azarmi bekräftar uppgifterna om att man lägger ned.

– Vi satt ner i helgen och kom fram till det här. Det känns som att vi blivit en del av maktstrukturer vi hela tiden varit emot och vi känner oss inte supersafe i det, säger han.

”Det romantiska i ett arbete måste hela tiden finnas kvar och det är inte så romantiskt med makt”

– Babak Azarmi, grundare RMH

Från underdog till makthavare

De senaste decenniet har bolaget haft en lång rad framgångsrika artister i sitt stall – namn som Cherrie, Adam Tensta, Michel Dida, Silvana Imam, Leslie Tay – och gjort samarbeten med bland andra Timbuktu och Thåström.

Enligt Babak är den utveckling man har gjort – från kreativ stöttepelare till maktfaktor – något som gjort det svårt att fokusera på rätt saker.

– Det romantiska i ett arbete måste hela tiden finnas kvar och det är inte så romantiskt med makt, det är det kreativa jobbet som vi brinner för, säger han.

Ovissa framtidsplaner

Än så länge avslöjas inte vad nästa steg är men de närmsta veckorna ska man gå ut med ytterligare information om vad som händer härnäst och vad som händer med de artister som tidigare tillhört musikkollektivet.

En vink om att detta kanske inte är det sista vi ser av vare sig RMH:s artister eller Babak Azarmi är den sista raden i Twitterinlägget, som lyder ”building for the future”.

ANNONS
Stockholm, Sverige