Hittar din position
Snart klart
Laddar recensioner
Snart klart
Allt om Stockholm
Din bästa Stockholmsguide
ANNONS

Sommarbion flyttar från Rålis – till hemliga platser i stan

Sommarbio 2020.
Stockholms filmfestival arrangerar sommarbio på hemliga platser.

Vanligtvis brukar den klassiska sommarbion i Rålambshovsparken tusentals besökare till sina visningar. På grund av världsläget har man inför årets upplaga tänkt om och satsar istället på exklusiva filmvisningar på hemliga platser.

ANNONS

Stockholms internationella filmfestival har anordnat sommarbio utomhus i snart trettio år.

Huruvida årets evenemang skulle bli av eller inte har varit osäkert, men nu står det klart att man väljer att presentera sommarbion i en ny tappning för att följa rådande restriktioner.

Secret Location Screenings

Secret Location Screenings kallar de konceptet som består av tre exklusiva visningar i augusti på än så länge hemliga platser runt om i Stockholm. Varje filmvisning anordnas vid ett tillfälle och öppnar endast för max 50 gäster. Först till kvarn som gäller.

Ledtrådar och information om platserna och filmerna kommer att spridas löpande i festivalens sociala medier. Festivalpåsar delas ut till alla gäster som dyker upp – och de som lyckas besöka samtliga visningar belönas med en extra bonus.

– Pandemin har slagit hårt mot många filmälskare som inte kunnat gå på några visningar. Vi vill naturligtvis att de fortsatt ska kunna njuta av kvalitetsfilm också under sommaren – Secret Location Screenings är vårt sätt att maxa sommarbioupplevelsen på ett roligt, spännande och säkert sätt, säger festivalchefen Git Scheynius i ett pressmeddelande.

Stockholm, Sverige