Hittar din position
Snart klart
Laddar recensioner
Snart klart
Allt om Stockholm
Din bästa Stockholmsguide
ANNONS

Sommarbion i Rålis får en extradag – bara för barn och unga

Sommarbion i Rålis
Sommarbion i Rålis har pågått i några år.

Sommarbion i Rålis förlängs med ytterligare en dag i sommar. Dagen ska rikta sig helt till barn och unga.
Detta då Stockholms filmfestival Junior ställs in nu i vår på grund av coronaviruset.

ANNONS

Än så länge är det osäkert om sommarbion i Rålambshovsparken blir av i augusti eller inte. Arrangörerna har inte ställt in filmvisningarna än och visningarna blir av så länge det inte längre finns några restriktioner från myndigheter.

I augusti ser sommarbion också ut att få sällskap av Stockholms filmfestival Junior. Eventet som skulle ha ägt rum den 30 mars till den 4 april ställs in på grund av coronaviruset, skriver arrangören i ett pressmeddelande.

Nytt format för unga

I stället anordnas en heldag i anslutning till sommarbion i Rålis i mitten av augusti – som bara ska rikta sig till barn och unga mellan 6–19 år.

– Vi har följt utvecklingen och under rådande omständigheter är det tyvärr omöjligt att genomföra festivalen. Samtidigt är vi väldigt glada över att presentera nyheten att Junior genomförs i ett helt nytt spännande format i sommar, säger festivalchefen Git Scheynius, i pressmeddelandet.

Vanligen när Juniorfestivalen arrangeras visas filmer från hela världen och regissörer är på plats och presenterar filmerna. Festivalen tar även emot kortfilmer från barn i hela landet. I sommar blir det i stället ett heldagsprogram i parken samt filmvisningar på kvällen.

Fakta

Stockholms Filmfestival

Stockholms filmfestival startade 1990 och är en av Europas största filmfestivaler.

Varje år i november arrangeras Stockholms internationella filmfestival, men verksamheten pågår hela året med exklusiva medlemsvisningar, sommarbio i augusti och Stockholm filmfestival Junior för barn och unga under våren.

Rålambshovsparken, Smedsuddsvägen, Stockholm, Sverige