Hittar din position
Snart klart
Laddar recensioner
Snart klart
Allt om Stockholm
Din bästa Stockholmsguide
ANNONS

Sommarens Pride blir digital – startar ny festival i vinter

Stockholm pride 2019
Det blir inga Pride-konserter med fysisk publik den här sommaren.

Det blir ingen traditionell sommarfestival. Istället genomförs Stockholm Pride 2020 som flera olika evenemang för att lyfta och stärka HBTQ-rättigheter.
Bland annat blir det en digital festival – som kommer att vara gratis att följa – och en helt ny vinterfestival.

ANNONS

Pandemin påverkar många evenemang, inklusive Stockholm Pride 2002. Det blir ingen traditionell festival i sommar, meddelar arrangörerna.

Istället kommer man att genomföra en digital festival med livesändningar med seminarier, artister, ett digitalt parad-event och nedslag från olika aktiviteter runt om i stan.

Att ta del av Stockholm Pride Summer Stream, 31 juli-2 augusti, kommer att vara kostnadsfritt. Samtidigt uppmanar man till att smycka staden i regnbågens färger under veckan.

Fysisk festival i vinter

Till vintern planerar man istället Stockholm Winter Pride. Det blir en 4-dagars fysisk festival från 26-29 november med event både inomhus och ute på stan.

– Vi har länge funderat på att lysa upp den mörka årstiden med ett vinter-event likt flera andra prideorganisationer i Norden och i år blir det äntligen verklighet, säger Vix Herjeryd, ordförande för Stockholm Pride.

 

 

Stockholm, Sverige