Sportlovskul: Tre dagars Fifa-tajm i Ringen – Allt om Stockholm
På sportlovet kommer dessa Fifaspelare finnas i Ringen.
På sportlovet kommer dessa Fifaspelare finnas i Ringen.

Sportlovskul: Tre dagars Fifa-tajm i Ringen

Kultur / Sport 

Esportföretaget Tropse arrangerar Fifa-turnering i Ringen på sportlovet.
– Allmänheten är välkomna att spela Fifa med varandra, säger Alexis Piippo, grundare av Tropse.

ANNONS

Sportlovet är nästa vecka och Stockholm stad erbjuder en drös med aktiviteter – såväl som inomhus – och uteaktiviteter.

Något som är nytt är fenomenet esportlov. Det är något som Ringen i Skanstull har hakat på och låter därför Tropse arrangera en Fifa-turneringen för allmänheten med start på onsdag.

– Vi skapar ligor för professionella esports-atleter  och fokuserar på Fifa eftersom det inte finns en riktig aktör på Skandinaviska marknaden som tar tag i det, säger Alexis Piippo.

Du kan alltså vända dig till Ringen på sportlovet för att spela Fifa med kompisar eller andra Fifa-sugna spelare. Där har du också chansen att få träffa och spela mot några av Tropses spelstjärnor som är Sveriges största Fifa youtubers.

Det här är en turnering som är öppen för vem som helst att delta vid, oavsett om du är amatör eller esports-atlet. Det här ger oss också en chans att upptäcka dolda talanger, säger Alexis Piippo.

Öppettiderna för turneringen är onsdag till fredag mellan klockan 14-21. Varav onsdag och torsdag är gruppspel där ingen föranmälan krävs. Däremot är fredag tillägnad för den stora finalen.

– Då är det slutspel – vinna eller försvinna. Den som vill vara med i tävlingen anmäler sig till vår personal som kommer att vara på plats. Turneringen kommer att vara så att det är två mot två. I vanliga fall brukar det vara en mot en, men vi vill skapa mer gemenskap och vi tror också att det skapar en dynamik, som är positiv för åskådarna, säger Alexis Piippo.

Text: Viviana Canoilas

Stor guide: Sportlov i Stockholm


Fysiska aktiviteter

Parkour i Ursvik

Den 4 februari öppnades landets största renodlade parkour-hall i Sundbyberg. Hallen med sina 900 kvadratmeter kommer vara öppet för de som vill testa på lite freerunning. Men det kommer även finnas dagsläger för de som vill finslipa sina moves.

Var: Milstensvägen 52, Sundbyberg

http://www.alltomstockholm.se/stadsliv/article4147451.aos

Studslandet Bounce i Kungens kurva

Det är det största trampolinlandskapet i norra Europa och här är det bara att studsa loss. Spökboll på trampolin, skumgummigroppar, jättetrampoliner och Ninja warrior-banan ä bara några av sakerna man kan göra på här

Var: Månskärsvägen 1, Kungens Kurva

https://www.alltomstockholm.se/stadsliv/article4146170/

Xtreme Dance Jam Subtopia

Vill du lära dig några feta dance-moves på sportlovet. Då kan Subtopia vara något. Under veckan så kommer det vara gratis dans-workshop. Här kommer Ragga/new style, femnin vibe och Street att avhandlas. Dels för 10-15 åringar och dels för 15+. Platserna är dock begränsade och anmälan måste göras innan 24/2.

Var: Rotemannavägen 10, Alby

Body flight sthlm

Människan har i årtusenden drömt om att flyga. Och det här är nog det närmaste man kan komma utan att behöva kasta sig ut från ett flygplan och ramla ner mot marken. Bodyflight är som att falla fritt i 200-300 km/h och en garanterat spännande upplevelse. Ett pass motsvarar flygtiden man får i tre fallskärmshopp.

Var: Bryggerivägen 16 B, Bromma

Äventyrsbad

Klassisk lovaktivitet är att sticka och bada. Numera finns det rätt digert utbud av bad som faktiskt har roliga ”sidoaktiviteter” till att simma. Eriksdalsbadet, Sydpoolen, Husbybadet, Vilundabadet och Gustavsbergsbadet har alla någon form av äventyrlig aktivitet. Exempelvis så har man i Gustavsberg rutschkana där man sitter i gummi ringar och i Husby finns det både vattenpist och fors.

Eriksdalsbadet: Hammarby Slussväg 20

Gustavsbergsbadet: Ösby Badväg 3, Gustavsberg

Husbybadet: Edvard Griegsgången 30

Sydpoolen: Östra Kanalgatan 2, Södertälje

Vilundabadet: Husarvägen 29, Upplands Väsby


Shower och kultur

Andrea Bocelli – Globen 25/2

Den italienske stjärntenoren är åter i Sverige. På scen kommer han att framföra gamla klassiker, kända opera-arior samt musik från sitt senaste album ”Cinema”.

Wrestling – Colosseum 25/2

Vill man inte vara så finkulturell så har Globenområdet en hel del annat att bjuda på. Takida&Stiftelsen spelar på annexet men för de som vill ha en svettigare upplevelse så är det mot Colosseum man ska styra kosan. Här kommer STHLM title Rumble hållas. 30 brottare kommer kliva in – en går ut som vinnare och de andra kommer ha kastats över topprepet.

Söder Futsal – Hammarby IF FF Futsal – Eriksdalshallen 26/2

Blixtrande snabbt och med bländande teknik. I Eriksdalshallen blir det kvalderby mellan Söder Futsal och Hammarby. De grönvita har en liten fördel efter första matchen – men i Futsal går det snabbt och den som aggregerat mest mål är den av de båda söderlagen som går upp till ”allsvenskan”.

Skunk Anansie – Cirkus 28/2

Det gamla 90-talsbandet är i stan för att underhålla. Frontkvinnan Skin kommer framföra musik från förr, men även från senaste plattan Anarchtecture. Tycker man att det som Skin kallar för ”Clit Rock” är för grovt – så spelar även Tommy Nilsson i stan. På Skandiascenen kommer han att sjunga gamla låtar som ”Öppna din dörr” och ”En Dag” med nyare tolkningar från tv-programmet ”Så mycket bättre”.

Magnus Carlsson – Kägelbanan 1/3

Den 3 februari släppte Magnus Carlson det nya soloalbumet ”Den långa vägen hem”. Nu har man haft en månad för att lyssna in sig – och det är dags att se artisten live. Kvällen kommer utöver Carlson själv bestå av soul-DJ’s både före och efter giget samt ett sjumannaband på scen. Musiken är dels från nya plattan, men det kommer även spelas en del från tidigare skivor.

Spexet Hemsöborna – Teater Pero 3/3

Den Bacchanaliska Theatern fyller 80 jämt i år. Det kommer att firar på Teater Pero där ensemblen sätter upp sitt 80-spex. Showen blir en ”repris” av Håkan Hagwalls succé från 165

Carnaval de Estocolmo – Münchenbryggeriet 4/3

För 23:e året i rad så blir det härligt sprakande fest i stan. Stockholmskarnevalen är den största inomhuskarnevalen i Skandinavien och här kommer 100 artister, och 10 DJ:s att underhålla på 4 dansgolv. Fokus ligger på det sydamerikanska och västindiska, men det kommer även finnas ”Global Carnaval Pulse”…


Museum

Snöbollskrig på Tekniska

På Tekniska museet kommer sportlovsbesökarna få två helt nya upplevelser. Dels så har nya ”Gruvan” öppnat där man får besöka underjorden från 900 år tillbaka och fram till dagens avancerade gruvor. Därtill så har de utställningen ”Winter Games” där man kan få prova på olika vintersporter. Från Skidskytte och snöbollskastning till slalom samt att bygga egna Igloos.

Var: Tekniska museet, Museivägen 7

Söderhavet på Etnografiska

Tillhör du den del av befolkningen som skyr kyla och tycker att den bästa vinteraktiviteten är att hålla sig inomhus är det här ett alternativ. På Etnografiska museet får man följa med på en resa till Söderhavet. Här lever man sig in i Oceaniens kulturer, och får lära sig hur man navigerar en kanot och lockar till sig hajar. Dessutom kan man i verkstaden även tillverka snäcksmycken och sjökort.

Var: Etnografiska museet, Djurgårdsbrunnsvägen 34

Vintersporter på Riksidrottsmuseet

En bra blandning av aktiviteter erbjuds på Riksidrottsmuseet. Här kan man göra egna idrottsmemoryn, spela bordshockey eller utmana vänner och bekanta i femkamp. Dessutom kan må få återuppleva höjdpunkter från idrottshistorien genom att titta på gamla filmklipp.

Var: Riksidrottsmuseet, Djurgårdsbrunnsvägen 26


Vintersporta

Sportlovet har sedan lägen varit synonymt med frilufts- och vintersportaktiviteter. Och även om kyla och snö är lite sällsynt i stan – så finns det fullgoda möjligheter att både åka skridskor och skidor.

Utförsåkning kan man göra på flera ställen där Hammarbybacken är det mest centrala alternativet. Dock är Flottsbro, Ekebyhovsbacken och Ekholmsnäsbacken väldigt bra för de som vill testa carvingskidorna man fick i julklapp.

Att åka på platten är även något som fungerar utmärkt i Stockholmsområdet. Dock får man uppsöka de anläggningar som har konstsnö. Täby, Häverödal, Ekebyhov, Bro Bålsta, Saltsjöbaden och Rudans friluftsområde har finfina spår.

Gillar man att åka skridskor är det fullt möjligt att göra det på flera ställen – även på sjöis. Vill man testa rink är det bara kolla upp var/när det är allmänhetens åkning. Stadens utomhusplaner i Vasaparken, Kungsträdgården och Medborgarplatsen är dock alltid öppna för alla. Därtill finns det konstis på Östermalms IP, Zinkensdamms IP, Spånga IP, Kärrtorps IP, Gubbängens IP och Eriksdals Bollplan

Text: Felix Björklund, felix.bjorklund@aos.se

Våra bästa helgtips direkt 
i mejlen – varje fredag!

Fler liknande artiklar

Den belgiska stjärnpoeten Maud Vanhauwaert öppnar poesifestivalen
Kultur

Ord möter musik och teater på poesifestival

Kultur

Gatukonstgalleri flyttar in på Östermalm

Kultur

Nu börjar Stockholms litteraturfestvival

Barn

De blandar popmusik och sagor i ny barnpodd

Kultur

Från ”landsförrädare” till nationalikon

Film

”Blattar is the new black”