Hittar din position
Snart klart
Laddar recensioner
Snart klart
Allt om Stockholm
Din bästa Stockholmsguide
ANNONS

Stjärnskotten Grant och Janice spelar ihop på Kulturfestivalen

Janice och Grant gör en dubbelkonsert på Kulturfestivalen i år.
Janice och Grant gör en dubbelkonsert på Kulturfestivalen i år.

Grant och Janice kör konsert ihop och Ane Brun möter Radiosymfonikerna på stora scenen.
Dessutom blir det massor av jazz och samtal om rymden på årets ­Kulturfestival.

ANNONS

Förra sommaren släppte Caroline Cederlöf sitt hyllade debutalbum In Bloom, under artistnamnet Grant.

Sedan dess har den 24-åriga Södermalmsbon, som förutspåtts bli Sveriges nästa pop-export, spelat på festivaler som Way Out West, men även på Grammisgalan och Allsång på Skansen. Dessutom har hon hängt med Tove Styrke på turné.

Grant och Janice i dubbelkonsert

Den här sommaren kan du se Grant när hon tillsammans med Janice, ett annat ungt kvinnligt stjärnskott, ger en dubbelkonsert under Kulturfestivalen i Stockholm.

– Jag gör mest mindre spelningar i år annars och fokuserar på skrivandet så det ska bli kul. Jag brukar själv gå på Kulturfestivalen och kolla, säger Caroline Cederlöf som känner Janice sedan tidigare.

Gemensamt för deras musik är att de båda skriver om sådant ligger nära hjärtat. Här kör artisterna både egna låtar och uppträder ihop.

– Vi har samma approach till musiken, även om det skiljer sig åt genremässigt. Men det ska bli roligt att få dela scen och sjunga tillsammans äntligen. Vi får också en orkester att dela på, med stråk och blås. Jag älskar blås!

Den 15 augusti uppträder de vid Gustaf Adolfs Torg, både med sina egna låtar och tillsammans, på samma scen som Ane Brun dagen innan framför en spelning på – ihop med Sveriges Radios Symfoniorkester.

Jazztungt scenprogram

För den musikintresserade finns det ännu fler godbitar att välja bland i årets program på Kulturfestivalen, som i år har temat Rymden.

Under de fem dagarna bjuds det på konserter med det punkrockiga och balkanösiga Gogol Bordello och den albumfärska jazzstjärnan Rigmor Gustafsson. Utöver sin egen konsert är Gustafsson också del av en 32 personer stark ensemble som under ledning av Carl Bagge framför en hyllningskonsert till Monica Zetterlund under veckan.

ANNONS

Balkanösiga Gogol Bordello.

Balkanösiga Gogol Bordello. Foto: Pressbild

Mer jazz blir det borta på Skeppsbron där Oddjob kör sitt barnprojekt Jazzoo och jazzsångerskan Sarah Riedel framför välkända melodier från Astrid Lindgrens berättelser i en familjekonsert, dessutom möter den polska jazzviolinisten Adam Baldych den rumänska låtskrivaren och vokalisten Elena Mindru i ett elektro-jazz-influerat projekt.

Live-chatta med rymdresenär

Bortsett från konserterna hör den prisbelönta föreställningen Pelat, som blandar dans, teater och cirkus, och konstprojektet med Choreographies of the Social till höjdpunkterna i programmet.

Även invigningen av festivalen lär bli något alldeles extra för den rymdintresserade. Publiken får då inte bara möta- astronauterna som ska göra sin resa upp till den internationella rymd-stationen ISS senare i sommar, utan -även live–chatta med deras kollega Luca Parmitano som rest i förväg ut i rymden via -direktlänk på stora LED-skärmar.

Kolla in hela programmet här.

När: 13-17 augusti.
Var: Stockholms city.

Stockholm, Sverige