Hittar din position
Snart klart
Laddar recensioner
Snart klart
Allt om Stockholm
Din bästa Stockholmsguide
ANNONS

Stockholms arrangörer i möte med kulturminister Amanda Lind

Amanda Lind (MP) träffar representanter från Stockholms evenemangsbransch på tisdag.
Evenemangsbranschen vill ha tydligare besked om hösten.

Arrangörer för publika evenemang i Stockholm träffade kulturminister Amanda Lind under tisdagen i hopp om att få mer klarhet kring framtiden för stadens kulturliv. Inom de närmsta veckorna väntas regeringen lämna besked.

ANNONS

Globen, Friends Arena och Tele2, Hovet och Annexet. I Stockholm har evenemang på evenemang ställts in eller flyttats fram som en följd av att coronaviruset bröt ut tidigare i år. Just nu råder en maxgräns på 50 personer för att få arrangera bland annat konserter på arenor.

Evenemangsbranschen och andra inom kultursektorn har tidigare önskat en dialog med regeringen om när 50-regeln kan komma att hävas. Beskedet från regeringens håll har hela tiden varit att begränsningen är nödvändig och att den ska fortsätta gälla.

Vill ha förtydliganden

Daniel Stålbo, kommunikationschef på Stockholm Live, sade inför mötet med kulturministern Amanda Lind (MP) att han vill ha tydligare besked om framtiden.

– Vi hoppas att samtalet leder till att dialogen intensifieras. Vi vill ha förtydliganden om vad som gäller för oss framöver, alltså en dialog om när och hur vi kan öppna igen på ett ansvarsfullt sätt, sade Daniel Stålbo i måndags.

Han menar att i andra länder i Europa, exempelvis i Finland, har man fått tydliga besked från regeringen. Där får man nu ha offentliga evenemang för fler än 500 personer.

Besked om några veckor

Amanda Lind sade efter mötet att regeringen lovar att lämna besked om 50-gränsen lättas upp eller inte inom de närmsta veckorna, enligt Kulturnytt.

På plats under mötet i tisdags fanns representanter från bland annat Svensk Live, Live Nation och Svensk Scenkonst.

Globen, Stockholm, Sverige