Hittar din position
Snart klart
Laddar recensioner
Snart klart
Allt om Stockholm
Din bästa Stockholmsguide

Hon gör konst av toppolitiker

Konstnären Julia Nilsson på Kontoret.
Konstnären Julia Nilsson på Kontoret.

Roger Mogert (S) är stans kulturborgarråd. Nu ställer han upp som huvudnummer i ett verk på Konstfack.
– Kul grej, säger Mogert som ställs mot väggen av allmänheten.

Julia Nilssons installation”Kontoret” är verk där Stockholms stads kulturborgarråd Roger Mogert (S)  kommer att sitta i ett provisoriskt uppbyggt kontor och möta konstfacks elever i samtal om konst och kulturpolitik.

Alla ska med

Kontoret är skapat som en plattform för enskilda samtal mellan Konstfacks egna studenter och en ansvarig kulturpolitiker men alla som vill är hemskt välkomna till Konstfack för att ställa egna frågor understryker Julia Nilsson. 

Vad tycker du själv om Stockholms kulturpolitik? 

– Jag är egentligen inte superinsatt i den enskilda politiken utan har mer velat skapa förutsättningar för att allmänheten och för att konstnärer ska få prata om frågor som  har jättestor påverkan på våran vardag.

Kände direkt att jag ville vara med”

Julia Nilsson hade från början bjudit in 14 olika politiker till Kontoret. Tre tackade ja: två miljöpartister och så kulturborgarrådet själv.

Roger Mogert kommer att vara på plats, på Telefonplan mellan 15 och 17 imorgon, fredag.

–  Det är ett intressant grepp som jag genast kände att jag ville vara med på. Det är roligt delta i en ung konstnärs verk och samtidigt få chans möta, och diskutera konstpolitik med de övriga studenterna på Konstfack, säger Roger Mogert (S), Kulturborgarråd.

Kontoret är en del av Konstfacks-elevernas årliga utställning. Just nu pågår ytterligare en utställning med unga förmågor på ArkDes. Vi gillade särskilt ett verk som heter Människofällan.

Fakta

Hade hoppats bli staty

Roger Mogert var snabbt ute i sociala medier (här på Twitter) och kommenterade sin medverkan….

snackis-i-sociala-medier

Telefonplan T-bana, Stockholm, Sverige