Hittar din position
Snart klart
Laddar recensioner
Snart klart
Allt om Stockholm
Din bästa Stockholmsguide
ANNONS

Tillfällig biograf sätts upp på Sergels torg i augusti

Den tredje augusti startat ”Filmsommar på Sergels torg” som riktar sig till barnfamiljer.
”Filmsommar på Sergels torg” riktar sig till barnfamiljer.

Snart kan du titta på bio på en av Stockholms mest centrala platser. Den tredje augusti startat ”Filmsommar på Sergels torg” som riktar sig till barnfamiljer.
Biosugna bjuds på klassiker och folkkära filmtillskott.

ANNONS

Nere på Sergels torg, precis under fontänen, kommer filmer att visas på storbildsskärm på måndagar och vissa torsdagar i sommar. Första visningen är den tredje augusti.

Projektet är ett samarbete mellan Film Capital Stockholm och AMF Fastigheter.

– Den här våren har stadslivet i stora delar varit nedsläckt. När folk nu börjar hitta tillbaka till stadsrummet vill vi erbjuda nya och attraktiva upplevelser för de som rör sig i stan, säger Marcus Hallberg, presschef på AMF Fastigheter.

Riktar sig till familjer

Utomhusbion är under tak och riktar sig främst till barn, unga och familjer. En av filmerna som visas är nya Pelle Svanslös-filmen, men även klassiker som Kalles Klätterträd. Biobesöket är helt gratis, men det gäller att vara där tidigt då det enbart finns 50 sittplatser.

– Vi vill med satsningen främja trivsel, trygghet och attraktivitet i Stockholm. Sergels torg är ett nav för kultur, möten och olika samhällsengagemang. En plats för alla åldrar och då måste vi hitta på aktiviteter som gör platsen trivsam för fler, särskilt barn och unga, säger han.

Marcus Hallberg, presschef på AMF Fastigheter.

Marcus Hallberg, presschef på AMF Fastigheter. FotoPaulina Westerlind

På den tillfälliga biografen kommer det finns tydliga kömarkeringar och skyltar på grund av covid-19. Det kommer inte heller vara tillåtet att flytta runt stolarna.

– Vi kommer ha folk på plats som ser till att det inte blir trängsel. Sedan utvärderar vi hela tiden hur det fungerar, säger Marcus Hallberg.

ANNONS

Vill öka trivseln i stan

Film Capital Stockholm, som är en regional filmfond för bland annat Stockholm, vill tillsammans med AMF Fastigheter stärka trygghet och trivsel på vissa platser i länet genom att göra film med tillgängligt i offentliga rum.

– Vi börjar nu med ”Filmsommar på Sergels torg”, men vi ska fortsätta samarbetet under hösten med fler aktiviteter, säger han.

Kulturborgarrådet Jonas Naddebo (C) som även är ordförande för Film Capital Stockholm, är väldigt nöjd med satsningen.

Kulturborgarrådet Jonas Naddebo (C). Foto: Anna Z Ek

Kulturborgarrådet Jonas Naddebo (C) som även är ordförande för Film Capital Stockholm, är väldigt nöjd med satsningen.

Vi befinner oss i en period där samhället inte är sig likt och längtan efter kultur är stor både för stora och små. Detta samarbete är ett gott exempel på hur man med kultur kan tillgängliggöra öppna arenor och skapa en levande och tryggare stadsmiljö, säger han.

Plats: Sergels torg, nära undersidan av fontänen.

Fakta

Filmvisningar

3/8: 14.00-16.00

Film för de minsta från Röda Roboten Animation

6/8: 15.00-17.00

Eld & Lågor

10/8: 14.30-16.00

Kalles Klätterträd

17/8: 14.30-16.00

Pelle Svanslös, ny film från SF Studios (2020)

20/8: 15.00-17.00

All Inclusive

Källa: AMF Fastigheter
Sergels torg, Stockholm, Sverige