Hittar din position
Snart klart
Laddar recensioner
Snart klart
Allt om Stockholm
Din bästa Stockholmsguide
ANNONS

Utställning på Bonniers Konsthall vill väcka samtal om sorg

Stillbild från film av konstnären Nadine Byrne.
Stillbild från film av konstnären Nadine Byrne som medverkar i utställningen.

I början av september öppnar utställningen Sorgearbete där sju konstnärer från olika generationer medverkar. Den gemensamma nämnaren är att de alla har mist någon de älskat. Deras verk porträtterar inte bara den bortgångne utan även personens frånvaro.

ANNONS

Utställningen som öppnar på Bonniers Konsthall har fått namnet Sorgearbete, då det är just den ansträngning som finns i själva hanterandet av sorg, det arbete som det kräver, som man vill lyfta.

Konst skapad ur sorgearbete

Konsten som ställs ut är skapad ur eller i ett sorgearbete. Genom film, måleri, fotografi och skulptur får besökarna möta sorg och outhärdlig smärta, men också acceptans, överlevnad och kärlek i de sju konstnärernas verk.

Vill väcka samtal om sorg

Förhoppningen är att utställningen ska bli en plats som öppnar upp för samtalet kring sorg, ett ämne som fått ny aktualitet de senaste månaderna då många har förlorat någon närstående till följd av pandemin.

När: 2 september – 1 november 2020
Var: Bonniers Konsthall, Torsgatan 19, Vasastan

Medverkande konstnärer: Nadine Byrne, Alejandro Cesarco, Lena Cronqvist, Jonas Dahlberg, Felix Gonzalez-Torres, Berit Lindfeldt, Jennifer Loeber

Bonniers Konsthall, Torsgatan, Stockholm, Sverige