Hittar din position
Snart klart
Laddar recensioner
Snart klart
Allt om Stockholm
Din bästa Stockholmsguide
ANNONS

Nya utställningar och nytt matkoncept på Fotografiska i höst

Lina Iris Viktor och Arno Rafael Minkkinen ställs ut på Fotografiska i höst.
Lina Iris Viktor och Arno Rafael Minkkinen ställs ut på Fotografiska i höst.

Kulturhösten är här. På Fotografiska bjuder säsongen på den legendariska fotografen Arno Rafael Minkkinens sällsamma självporträtt, en färgstark solutställning signerad Miles Aldrigde och Lina Iris Viktors Dark Testament. Dessutom introduceras ett nytt matkoncept på museirestaurangen.

ANNONS

Gemensamt för de tre fotograferna är att deras verk väcker frågor om både det yttre och inre livet.

– Att visuellt undersöka vad det är att vara människa igår, idag, imorgon. Det är vad jag tycker binder de här tre konstnärerna samman. Genom helt olika metoder och med helt olika uttryck tar de risker, utmanar och underhåller, säger Lisa Hydén, utställningsansvarig på Fotografiska Stockholm.

Bread & Wine flyttar in

På matsidan fortsätter museirestaurangen, som i våras tilldelades en grön stjärna av Guide Michelin, att utveckla sitt gröna kök. Utomhusrestaurangen Bread & Wine flyttar in i huset permanent och blir en vinbar och bistro.

Bland annat kommer det serveras växt”kött”bullar och landodlad fisk.

– Det nya matkonceptet fyller på med en mat- och dryckesprodukt som vi saknat, säger Paul Svensson, kreativ chef för mat- och dryck.

Fakta

Mer om utställningarna

Arno Rafael Minkkinen: Two Hundred Seasons

Fotografen Arno Rafael Minkkinen har arbetat med självporträtt under fem decennier. Här ställer han sin nakna kropp i relation till svåra omständigheter och naturens krafter i en mängd självporträtt.

Miles Aldrigde:  Virigin Mary. Supermarkets. Popcorn. Photographs 1999 to 2020. 

I helgen öppnade även den brittiska fotografen Miles Aldrigdes soloutställning. Här bjuds det på popkonst, starka färger och mörk humor.

Lina Iris Viktor: Dark Testament

25 september invigs den kritikerrosade fotografen och konstnären Lina Iris Viktors Dark Testament. Där utforskar hon föreställningarna och de kulturella, historiska och materiella innebörderna av svart som färg, värdering och som sociopolitisk medvetenhet.

Källa: Fotografiska
Fotografiska, Stadsgårdshamnen, Stockholm, Sverige