Hittar din position
Snart klart
Laddar recensioner
Snart klart
Allt om Stockholm
Din bästa Stockholmsguide
ANNONS

Musik, skogsbad och föreläsningar på ny digital festival

Nya digitala festivalen Reflex låter besökarna bestämma vad som blir av.
Skogsbad, yoga och scenprogram på Downtown Camper är bara några av de saker som kommer bli av på festivalen Reflex.

Musikframträdanden, yoga-pass eller varför inte en föreläsning eller ett lugnande skogsbad på distans? Reflex är en ny digital festival där vem som helst kan bidra med innehåll.
– Allt du behöver är en mobiltelefon och en idé, säger initiativtagaren Jonas Fläckerud.

ANNONS

Den 28 maj är det premiär för den nya digitala 24-timmarsfestivalen Reflex. Målet är att vara en demokratisk, inkluderande och kreativ plattform och mötesplats där alla får komma till tals.

– Vi har ingen ”domare” som bedömer vad som är bra eller dåligt innehåll, utan här är alla kreatörer välkomna att skapa en egen programpunkt. Allt du behöver är en mobiltelefon och en idé, säger initiativtagaren Jonas Fläckerud.

Skogsbad, mat och yoga

Bland de färdiga punkterna från programmet lyfter Jonas Fläckerud upp allt från skogsbad utanför Farsta och mörk drömpop som framförs live från ett nedlagt kalkbrott på Gotland, till matlagning, forskar-föreläsningar och yoga.

– Det känns otroligt spännande. Tanken har funnits i några år men idén att göra det till en online-festival föddes nu när corona-pandemin gjorde att hela samhället tog ett digitalt språng, säger Jonas Fläckerud.

Jonas Fläckerud, digitala festivalen Reflex.

Initiativtagaren Jonas Fläckerud menar att alla kreatörer är välkomna att komma med förslag och aktiviteter till festivalen. Foto: Pressbild.

Vill skapa ett bättre samhälle

I botten finns en förhoppning om att festivalen ska främja samhällsutvecklingen och bidra till att skapa en mer hållbar framtid, berättar Jonas Fläckerud.

– Då är kreativet en nyckel och man vet aldrig vad som väcker den kreativa processen. Det är därför vi vill vara så breda, säger han.

Alla får vara med

Jonas Fläckerud vill också utamana frågan gällande vem som egentligen kan kalla sig för kreatör. Han uppmanar helt enkelt alla som känner sig träffade att hänga på och bidra med innehåll.

ANNONS

– Det behöver inte vara konstnärer och musiker utan det kan lika gärna vara vårdpersonal eller lärare som har något att berätta, säger han.

Scenprogram på city-hotell

Festivalen består av två delar. Utöver att vem som helst kan medverka på distans kommer det även finnas en profesionell studio på hotellet Downtown Camper vid Brunkebergstorg. Här bjuds det på ett blandat scenprogram, dock utan publik.

– Men tanken är att Reflex ska bli en återkommande grej, och det är inte omöjligt att det framöver blir delvis i fysisk form. Den som lever får se, säger initiativtagaren Jonas Fläckerud.

En biljett kostar 150 kronor. Varför väljer ni att ta betalt för er festival?

– Vi vill respektera de som medverkar och på sikt handlar det om att kunna erbjuda skäliga arvoden och agera oberoende, säger Jonas Fläckerud på Reflex.

Den digitala festivalen Reflex arrangeras under 24 timmar med start den 28 maj klockan 08:00. Mer information finns på hemsidan.

Downtown Camper by Scandic, Brunkebergstorg, Stockholm, Sverige