Hittar din position
Snart klart
Laddar recensioner
Snart klart
Allt om Stockholm
Din bästa Stockholmsguide
ANNONS

Här här stans unga heta gallerister

Unga, heta gallerister.
Unga, heta gallerister.

Vi har samlat stjärnorna på Stockholms gallerihimmel och kollat vad de har på gång.

ANNONS

ANNAELLEGALLERY

Anna & Elle

Anna & Elle

Anna Bohman och Elle Frie, båda 36 år gammal ligger bakom denna skarpa vita kub som har högt i tak och enorma fönster som vetter mot gatan på Karlavägen. Med ett utmärkt öga för kommande talanger, arbetar de med ett antal lovande svenska och internationella artister som Oskar Hult, Amy Feldman, Ellisif Hals och nu för tredje gången öppnar de med Olof Inger’s soloutställning In Put Out Put.

Adress och öppettider hittar du här.

Erik Nordenhake

Erik Nordenhake

I samma kvarter som Anna och Elle ligger nyinflyttade galleriet Erik Nordenhake, på Lill-Jans Plan 6. Blott 24 år gammal gjorde han inträde på Stockholms konstscen som ena halva i tidigare Belenius / Nordenhake. Erik är en av de personer som förespråkar en mer vågad konstscen i Sverige och vill locka fler utomstående in. Idag torsdag har galleriet realease för en klädkollektion med modeskaparen Nhu Duong och texkonstnären Karl Holmqvist. Utställningen pågår till söndag 23 april för att därefter öppna med den Berlinbasserade Simon Mullan.

Adress och öppettider hittar du här.

Niklas Belenius

Belenius

Erik Nordenhakes tidigare partner 35-årige Niklas Belenius är också han född med konsten i blodet. Ett tidigare skateboardproffs och son till konsthandlaren Kent Belenius öppnade han som 23-åring sitt första galleri. Från och med 2017 kör Niklas solo på Ulrikagatan där allting en dag började. Hos Niklas hittar du några av Sveriges just nu hetaste konstnärer – bl a de två Moderna Museet-aktuella konstnärerna Miriam Bäckström och Julia Peirone. I dagarna öppnar en utställning med den Londonbaserade konstnärsduon Revital Cohen & Tuur van Balen där vi möts av verk i form at fotografi, installationer och film.

Adress och öppettider hittar du här.

ANNONS

Issues Gallery

oscar-carlson

För att avsluta veckans konstrunda besöker vi konstnären, kuratorn och galleristen Oscar Carlson som nu i mars i år anlände till Tavastgatan på Södermalm. Med sitt tidigare flytande galleri, Issues, och dess utställningar på bl a Media Markt och Grand Hotell blir det nu aktivitet i mer permanent beskådan. Oscar öppnade med en handfull av unga lovande konstnärer och härnäst med en soloutställning av den 29-årige ukrainska konstnären Olga Pedan. Utställningen öppnar dock inte förrän i juni, men tveka inte att boka ett besök, Oscar brukar har mycket spännande att visa bakom kulisserna. 

Adress och öppettider hittar du här.

Guiden är ett samarbete mellan Allt om Stockholm och Artworks – ett Hemnet men för konst

Stockholm