Hittar din position
Snart klart
Laddar recensioner
Snart klart
Allt om Stockholm
Din bästa Stockholmsguide
ANNONS

Stjärntätt – här hittar du årets julkonserter

Tommy Körberg, Sissel Kyrkjebö, Niklas Strömstedt och Malena Ernman fixar julshow i Stockholm.
Julstämning med folkkära artister.

Julen är här. Tommy Körberg ger fyra adventskonserter på Göta Lejon som ställer krav på publiken.
På Grand Hotel ska Niklas Strömstedt leva ut sina vildaste julfantasier.
Dessutom guidar vi till ytterligare nio julkonserter

ANNONS

Tommy Körberg har inte mycket till övers för för julens hets. Det ska vara lugnt – allra helst körsång från Adolf Fredriks skolklasser, eller Mahalia Jacksons Slient night. Då kommer känslan krypande.

– Eller känsla och känsla, Den starkaste julkänsla jag har är sorg när jag vaknar den 24:e, sorg över att inte vara ett barn på julafton, säger han och vänder blicken mot taket. Sen skrattar han.

Får feeling

Med start 26 november sjunger Tommy Körberg adventskonserter på Göta Lejon. De är inte längre än att du hinner gå ut och äta något efteråt, menar han. Eller det beror lite på hur mycket feeling han får i mellansnacket.  Klart är att det blir ett 20-tal låtar.

– En blandning av igenkänning och överraskning. Fast jag kan avslöja att jag sjunger Stad i ljus med en nyskriven julvers.  Sen ska jag ge mig på Hallelujah, med Wiehes svenska text. Det är många verser, men det får publiken stå ut med.

Tänd ett ljus

Dagen innan, 25 november, på Grand hotel är det premiär för Niklas Strömstedts julshow som rullar till och med 20 december.  Precis som på Göta Lejon blir det en blandning av eget material och klassiker och eftersom Niklas egen låt Tänd ett ljus har 30-årsjubileum finns den med i repertoaren.

Dessutom lovar du att leva ut dina vildaste julfantasier…

– Vi kommer dra på en scenshow med snö och ljus och göra ett medley av en massa engelska och amerikanska jullåtar som jag översatt till svenska.

ANNONS

Vad gör du mer för att publiken ska få julstämning?

–Det ska verkligen kännas i föreställningen att det är dags för jul snart. Man får ju ha lite röda kläder på sig, säger Niklas Strömstedt och skrattar. Sedan kommer jag att prata ganska mycket om julen och det som hör till.

Fakta

Mer jul (Ge mig mer jul)

Mad men band

På Scalateatern 21 november kommer The Mad Men Band med stråk och blås för att spela med följande beskriving:  ”På 60-talet var jullåtarna juligare, Elvis var juligast och Las Vegas var beyond juligast” Biljetter här.

Malena Ernman och Lasse

Malena Ernman är för åttonde året i rad ute på julturné. 3 december kommer hon till Stockholm och Berwaldhallen och som gäst på scen har hon ingen annan än Lasse Berghagen. Biljetter här. 

Sissel Kyrkjebö i kyrkan

Superstjärnan Sissel kommer till Stockholm och Filadelfiakyrkan för att ge fem julkonserter. Från klassiska julsånger till soul och gospel. Premiär 25 november. Biljetter här. 

Kalle Moraeus, Loa Falkman och Wiktoria

Tre folkkära artister delar scen på en julig resa genom Sverige. 18 december kommer de till Rival på Mariatorget. Biljetter här. 

Mayday it’s christmas

En swingmusikal av komisk karaktär. Jazzgiganter som Ella Fitzgerald, Count Basie, Duke Ellington och Billie Holliday ackompanjerar spektakulära dansnummer, däribland lindy hop, autentisk jazz, stepp och charleston. Föreställningen har premiär 5 december på Playhouse teater, Sibyllegatan. Biljetter här.

En stilla jul med Anders Ekborg

25 november är det dags för Anders Ekborg att sjunga i Katarina kyrka på Södermalm. Biljetter här.

Rikard Söderberg och Adolf Fredrik

Operakändisen Rickard Söderberg har luciakonsert tillsammans med Adolf Fredriks musikklasser. 10 december på Nordiska museet. Biljetter här.

Christmas night på Cirkus

Molly Sandén, Thomas Di Leva och David Lindgren sjunger  både julklassiker och nya favoriter. Konserten ges på Cirkus 18 december. Biljetter här.

Jul i gamla stan

Tyska kyrkan ställer till med julkonsert mitt i hjärtat av det heliga Stockholm, Gamla stan. Stockholms kammarkör blandar barn och vuxnas röster. Premiär 2 december. Biljetter här. 

Grand Hotel, Södra Blasieholmshamnen, Stockholm, Sverige